Previsió meteorològica

Revetlla de Sant Joan a Catalunya: ¿quin temps farà?

  • Hi haurà xàfecs dispersos i baixaran les temperatures, tot i que la pluja respectarà les hores centrals de la festa

Un petard encès s’eleva a la platja de la Nova Icària. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El lleu descens de les temperatures de les últimes hores a Catalunya serà l’avançament del que passarà durant la revetlla de Sant Joan. La inestabilitat meteorològica portarà precipitacions de diversa magnitud a totes les comarques al llarg del dia 23, tot i que durant la nit donarà una treva als qui hagin decidit celebrar la festa a l’aire lliure. La primera celebració de la revetlla, encara amb algunes restriccions per la pandèmia, farà aconsellable una jaqueta perquè durant la matinada es podrien registrar temperatures sobre els 10 o 15 graus en alguns punts del Pirineu.

Un pont assolellat

El Servei Meteorològic de Catalunya ha avançat que els xàfecs es generalitzaran durant dimecres, però que a última hora hi haurà un canvi de temps i els qui facin pont divendres gaudiran d’uns dies assolellats:

Notícies relacionades

El temps serà insegur durant tota la jornada: la inestabilitat començarà per les comarques de Tarragona i Lleida i després s’estendran a qualsevol punt de la geografia catalana. No obstant, a mesura que vagin passant les hores i s’acosti la festa que celebra el solstici d’estiu, les pluges aniran remetent i es podran tirar petards i menjar la tradicional coca sense paraigua.

Els xàfecs aniran perdent força a mesura que avanci el dia i quedaran concentrats a les comarques del nord de Catalunya, tot i que a mitjanit ja no hi haurà més pluges i només refrescarà.