Cartera farmacològica

Brussel·les activa la compra de 150 milions de vacunes de Moderna per al 2022

  • La Comissió Europea destaca que la farmacèutica garanteix un calendari d’entregues des del tercer trimestre d’aquest any

  • El contracte preveu la compra de noves vacunes adaptades a les noves variants, per a ús pediàtric i de reforç

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Vacuna de Moderna en el Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea continua apostant per la tecnologia de l’ARN missatger a la seva cartera de vacunes contra la Covid-19. En el segon contracte amb els laboratoris Pfizer/BioNTech, per a la compra de 1.800 milions de dosis addicionals del sèrum ‘commirnaty’, s’ha sumat aquest dimarts l’activació del dret de compra de 150 milions de vacunes més de Moderna per al 2022, tal com preveu el segon contracte firmat amb la farmacèutica el febrer passat.

El contracte preveu la possibilitat que Brussel·les adquireixi noves vacunes adaptades a les noves variants del coronavirus, per a un ús pediàtric i també com a reforç. A més, garanteix un calendari d’entregues des del tercer trimestre d’aquest any fins a finals del 2022 així com la possibilitat d’adaptar-lo a les necessitats de cada Estat membre en funció de la seva situació epidemiològica. Els Estats membres també tenen la possibilitat de vendre o donar les dosis a països tercers a través de la iniciativa als països d’ingressos mitjans o baixos de la xarxa Covax.

Notícies relacionades

«Ens hem garantit 150 milions de dosis més de vacunes i hem assegurat un contracte amb la flexibilitat que necessitem per adquirir una nova generació de vacunes adaptades contra la Covid-19 que són efectives contra les variants», ha destacat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en un comunicat. Segons l’alemanya compres com aquesta ajudaran la UE a protegir millor els ciutadans contra les noves variants.

«Tal com hem acordat amb tots els ministres de Sanitat estem garantint una cartera diversificada de futures vacunes amb una altra vacuna mRNA que ha provat la seva vàlua», ha destacat la responsable de Sanitat, Stella Kyriakides. La decisió d’ampliar el contracte amb Moderna mostra, segons el parer de Brussel·les, que la seva estratègia ha sigut la bona i que cal continuar preparant-se per a qualsevol escenari. «Hem d’estar preparats per a qualsevol escenari i anar un pas per davant», ha dit Kyriakides. Amb l’adquisició de 150 milions extra, la Comissió Europea s’assegura l’accés a 4.400 milions de dosis.