Acte emotiu

Sant Boi acomiada finalment Yaiza, la nena de 4 anys assassinada per la seva mare

L’alcaldessa de la població on vivia la víctima trobada morta a Sant Joan Despí demana que es converteixi en un símbol de la protecció als menors

A1-115063339.jpg

A1-115063339.jpg / Jordi Otix (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sant Boi de Llobregat ha acomiadat aquest dijous la Yaiza, la nena de 4 anys assassinada per la seva mare a Sant Joan Despí el 31 de maig. La petita era d’aquesta població, que a les 19.30 ha anat a la plaça de l’ajuntament a retre-li homenatge

Gairebé tres setmanes després, el consistori de l’alcaldessa Lluïsa Moret ha acompanyat la família paterna en una demostració pública de dol i condemna dels fets. Ha rectificat i ho ha fet seguint els desitjos d’aquesta. En un acte emotiu en què el centenar llarg de veïns ha acabat deixant anar globus amb forma de cor, «com els que dibuixava la za al costat del seu nom», mentre sonava un tema infantil. Abans, la tieta de la nena havia llegit unes paraules i un músic ha interpretat ‘El cant dels ocells’.

Amb les banderes a mig pal i amb el cartell d’un dibuix de la nena penjant de la façana de l’edifici municipal, l’alcaldessa ha demanat que aquesta víctima es converteixi en «un símbol» del deure de «protegir els menors». 

Se salda així per a la família paterna un compte pendent ja que no hi va haver en els dies immediatament posteriors cap mostra pública de condemna dels fets.

A la presó

Notícies relacionades

Cristina Rivas, la mare de la Yaiza, està en presó preventiva per haver-la matat ofegant-la amb una bossa de plàstic el 31 de maig. Després de confessar el crim al passar a disposició judicial va admetre que va actuar per algun motiu relacionat amb la seva exparella, el pare de la nena, de qui es va separar fa tres anys. 

Després d’ofegar la Yaiza, Rivas es va prendre un còctel de medicaments amb la intenció d’acabar també amb la seva vida. La reacció del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) li va salvar la vida i ara afronta un procés judicial per un homicidi que, segons ella ha mateix ha explicat, es va tractar d’un assassinat planificat amb mesos d’antelació.

Temes:

Assassinats