Educació

El Govern aprova aquest dimarts en Consell de Ministres la nova Llei d’FP

  • La nova llei pretén regular el conjunt del sistema, el marc de les qualificacions professionals, el model d’FP i les ofertes de formació

Barcelona 09/06/2021 Sociedad
Estudios FP

Clase de grado medio de Electromecánica en la escuela Monlau
AUTOR: JORDI OTIX

Barcelona 09/06/2021 Sociedad Estudios FP Clase de grado medio de Electromecánica en la escuela Monlau AUTOR: JORDI OTIX / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

El Govern portarà aquest dimarts l’esborrany de l’avantprojecte de llei de Formació Professional al Consell de Ministres, on previsiblement s’aprovarà en una primera volta, segons confirmen a Europa Press fonts del Ministeri d’Educació i FP.

La nova llei pretén regular el conjunt del sistema, el marc de les qualificacions professionals, el model d’FP i les ofertes de formació, segons va explicar la ministra Isabel Celaá. Però també regularà el reconeixement d’«altres vies d’adquisició de competències», com per exemple l’experiència laboral.

Així mateix, el Govern pretén amb la futura Llei d’FP que tota la Formació Professional tingui caràcter Dual, és a dir, que la formació teòrica pràctica rebuda en un centre educatiu es combini amb l’activitat pràctica en un centre de treball. En el curs 2019-2020, un total de 32.919 alumnes es van matricular en Formació Professional Dual, 6.579 estudiants més que el curs anterior i 10.333 més que el 2017-2018. No obstant, els alumnes d’FP dual representen només el 4,2% del total d’estudiants d’FP.

Notícies relacionades

La nova norma també inclourà la creació d’un nou cos docent, denominat ‘Professors especialistes en sectors singulars de la Formació Professional’, que estarà englobat en el grup funcionarial A2 i en el qual seran incloses 10 especialitats, a fi de donar cabuda en el sistema als professors tècnics d’FP que no compten amb títol universitari, ja que aquest cos docent passarà a integrar-se al cos de docents de Secundària, per a l’accés del qual és requisit tenir titulació universitària, i no tots ells la tenen.

«Una llei que dotarà l’FP del dinamisme i de la immediatesa que són condició ‘sine qua non’ per al nou sistema, una llei en què la persona se situarà en el centre del nou model d’FP perquè rebi l’orientació professional que li permeti prendre les noves decisions i que el capaciti per accedir a una ocupació de qualitat», va indicar la titular d’Educació i FP.