Tragèdia a les Canàries

Nenes desaparegudes a Tenerife: Una gravació que va resultar fonamental

Càmeres de Marina Tenerife van captar el Tomás quan carregava bosses al seu barco

Nenes desaparegudes a Tenerife: Una gravació que va resultar fonamental

EL DÍA

2
Es llegeix en minuts

El 29 d’abril al matí es va divulgar un aspecte fonamental per intentar acotar què pot ser que passés amb Tomás Gimeno, l’Olivia i l’Anna. Una de les càmeres de videovigilància del port esportiu Marina Tenerife, a Santa Cruz de Tenerife, enfoca de forma directa l’accés al pantalà A. Minuts abans de les 21.30 hores, el pare de les nenes circulava per l’autovia de San Andrés i es va desviar cap a la dàrsena pesquera de la capital de Tenerife. En aquell moment, gairebé totes les places d’aparcament estaven lliures i l’empresari de Tenerife va decidir estacionar al costat de l’embarcador en què tenia atracada l’embarcació, ‘Esquilón’.

Durant 20 minuts va tenir temps de parlar per telèfon i va realitzar diversos viatges entre l’Audi A3 de color blanc i la llanxa. Portava diverses bosses i paquets. El vigilant del recinte portuari es va mantenir ferm en la seva declaració davant els investigadors de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil: Tomás Gimeno estava sol. I a les 21.50 hores va sortir a navegar amb rumb desconegut.

Notícies relacionades

El capità de Marina Tenerife, Enrique Alonso, va aclarir que el pare de les menors va tornar al port esportiu a les 23.30 hores. Després va pujar al seu turisme i va buscar una estació de servei que estigués oberta. En va trobar una a l’autovia de San Andrés, a les proximitats de María Jiménez. Allà va comprar un carregador de telèfon mòbil i tabac. Durant aquell temps, la seva exdona va mirar de parlar amb ell, però no va poder. L’empresari va tornar a Marina Tenerife i va acudir a la garita del vigilant, on va posar a carregar el seu terminal. En aquell moment, el treballador es va adonar que estava molt nerviós. Tampoc anava amb les nenes. Es va fer a la mar a les 0.30 hores.

La localització del cadàver de l’Olivia ahir al migdia a l’interior d’una bossa d’esports indica que, abans d’arribar a Marina Tenerife, presumptament va matar les seves filles, les va introduir als esmentats complements i les va portar a la llanxa. Per aquest motiu, l’empleat de l’empresa de seguretat privada no va veure ningú amb ell. Fa pocs dies, una càmera amb escàner i làser, que grava en 360 graus, va gravar l’accés al pantalà A, amb l’objectiu de determinar el volum i el pes dels bonys i bosses portats per l’empresari fins al barco, gràcies a la comparació amb les imatges preses en la nit dels fets. Tomás Gimeno, de 37 anys, ha portat una vida còmoda gràcies al patrimoni de la seva família, que li ha permès disfrutar de moltes de les aficions. La ruptura del seu matrimoni amb la Beatriz i que aquesta iniciés una nova relació amb un altre home, d’uns 60 anys, no ho va assumir bé. Ahir es va confirmar que va cometre l’assassinat, almenys, d’una de les seves filles.