Aixecament de restriccions

Catalunya tornarà a celebrar festes majors i festivals escolars des de dilluns

  • El Govern manté el límit de 10 persones en reunions familiars o socials

Imagen de archivo.

Imagen de archivo. / MARC SUREDA

2
Es llegeix en minuts

El Govern ha aprovat aquest divendres en la reunió del Procicat aplicar noves relaxacions en les mesures restrictives a partir de dilluns, quan quedarà aixecada la prohibició de celebrar festes majors, tot i que es manté la restricció de fer reunions familiars o socials limitades a 10 persones.

A més, els centres educatius i universitats podran tornar a celebrar les seves tradicionals festes de final de curs i de grau, a les quals podran acudir les famílies dels alumnes i mantenint les mesures de seguretat, segons ha assegurat aquest migdia a ‘Planta baixa’ el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, després de rebre un informe «favorable» de Salut.

L’acord adoptat avui també permetrà ampliar a partir del dilluns 7 de juny els aforaments fins al 70% en els actes religiosos, cerimònies civils, congressos, fires comercials i convencions, així com autoritzar la celebració d’actes de graduació d’universitaris.

Aquestes mesures entraran en vigor a les 00.00 hores dilluns vinent 7 de juny i se sumen a les que ja han entrat en vigor aquest divendres, com l’ampliació dels horaris de bars i restaurants fins a la una de la matinada.

Les mesures aprovades avui pel Procicat són les següents:

–Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, culturals i, en general, d’entitats de base associativa, amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000 amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions. Aquest aforament estava limitat al 50% i només es permetia per a assemblees d’entitats esportives.

–S’amplia l’aforament del 50% al 70% per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70%.

–S’amplia l’aforament del 50% al 70% en congressos, convencions, fires comercials i activitats assimilables.

–Es poden celebrar actes de graduació dels estudiants universitaris en universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya en les mateixes condicions que les activitats culturals, és a dir, respectant el 70% d’aforament, asseguts, amb un màxim de 1.000 persones i fins a 3.000 a l’aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada, mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

–A les festes majors, revetlles i altres festes populars es podran fer totes aquelles activitats que s’ajustin als àmbits previstos i hauran d’aconseguir les condicions previstes. Fins ara, estaven suspeses les festes majors i altres festes amb risc per a aglomeracions de persones.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el Procicat ha puntualitzat que cada activitat compresa en el marc de festes majors, revetlles o festes populars haurà de complir les característiques de l’activitat concreta.

–Es mantenen les reunions de caràcter familiar i/o social en l’àmbit públic i privat en 10 persones màxim llevat que siguin convivents.