1.400 positius més

Els contagis repunten a Catalunya però continuen buidant-se els hospitals

Els contagis repunten a Catalunya però continuen buidant-se els hospitals

EUROPA PRESS / GLÒRIA SÀNCHEZ

1
Es llegeix en minuts

Els indicadors epidèmics segueixen amb una lleugera tendència a l’alça a Catalunya, on s’han diagnosticat 1.400 nous contagis, una xifra que va a l’alça en els últims dies. A favor, a més del bon ritme de la vacunació, els efectes que està produint, ja que continua descendint el número d’hospitalitzats per Covid.

Segons les dades actualitzades aquest divendres per Salut, avui hi ha un total de 655 pacients amb coronavirus ingressats als hospitals catalans, quatre menys que ahir, 226 dels quals estan a les ucis, cinc menys que la vigília i un número similar al que hi havia a mitjans d’octubre.

El risc de rebrot de la pandèmia (EPG), que mesura el seu creixement potencial, baixa avui un punt a 112, i continua resistint-se a caure dels 100, el llindar que indica el risc alt i passa a risc moderat.

Notícies relacionades

L’índex que mesura la velocitat de propagació (Rt) també ha repuntat una altra centèsima des d’ahir i avui és d’1,05, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 105 persones, cosa que indica que hi ha propagació comunitària del virus.

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) baixa a 107,03, mentre que la positivitat dels PCR i tests d’antígens ha baixat també i s’ha situat en el 3,77 %, per sota del 5% que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia.