Arribada massiva de vials

Espanya rep la setmana vinent un rècord de vacunes contra la Covid: 4,6 milions de dosis

  • La ministra Darias torna a destacar la bona marxa d’una campanya de vacunació que «va a molt bon ritme»

Espanya rep la setmana vinent un rècord de vacunes contra la Covid: 4,6 milions de dosis

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest divendres que Espanya rebrà la setmana 4,6 vinent milions de dosis de vials contra la Covid-19, una quantitat, ha ressaltat, «amb la qual es tornarà a batre un nou rècord en l’arribada de vacunes».

En un comunicat, el Ministeri de Sanitat indica que Darias ha remarcat que aquesta quantitat està «en línia amb l’increment experimentat pel procés de vacunació en aquest segon trimestre de l’any» i ha apuntat a la bona marxa d’una campanya de vacunació que «va a molt bon ritme».

La ministra havia anunciat aquest dimecres que Espanya rebria la setmana 1,3 vinent milions de dosis d’AstraZeneca i va apuntar que aquesta quantitat se sumaria a les més de 900.000 a les neveres de les comunitats autònomes per garantir la vacunació amb la segona dosi als professionals essencials que estaven pendent de rebre un segon sèrum, mitjançant consentiment informat.

A aquesta remesa de vials, cal afegir les més 2,4 milions de dosis de Pfizer, una quantitat en línia amb l’increment que Espanya rebrà a partir del juny després d’haver-se acordat així en el repartiment europeu per un augment de la producció de la farmacèutica.

La resta de dosis, a l’espera que Sanitat concreti la xifra, seran sèrums de Janssen i Moderna.

Pel que fa a les xifres de vacunació, l’informe d’aquest divendres del ministeri, que recull les dades de dijous, indica que puja a 17.707.320, el 37,3% de la població, el nombre de ciutadans a qui se’ls ha inoculat algun sèrum contra la Covid.

El total de la població immunitzada amb la vacuna completa ascendeix a 8.804.363 de persones, el 18,6%.

Per franges d’edat, gairebé la totalitat de les persones de més de 60 anys té inoculada alguna dosi contra la Covid, mentre que el número d’immunitzats amb la vacuna completa ronda el 60%.

Avança la vacunació en el grup de 50 a 59 anys, de manera que al 54% se li ha punxat ja alguna protecció i entorn del 10% està immunitzat.

Notícies relacionades

Pel que fa al grup de 40 a 49 anys, Castella-la Manxa, les Balears, les Canàries i Ceuta han activat ja la vacunació en aquesta franja d’edat, que es generalitzarà al llarg del mes de juny a la resta de comunitats, tot i que algunes com Castella i Lleó i Euskadi han optat per esperar a acabar amb els grups de més edat i rebre dosis abans de concretar dates.

A l’espera dels sèrums que es punxin de divendres a diumenge, Espanya compta amb un fons a les neveres de 1.913.956 de dosis dels vials contra la Covid.