Caducaran d’aquí tres mesos

Hong Kong, a punt de llençar a les escombraries milions de dosis de vacuna anti-Covid

La desconfiança en el Govern, combinada amb la desinformació a les xarxes socials i els escassos casos de contagi, han provocat un baix nivell de vacunació

Fins ara només el 19% de la població de la ciutat ha rebut una dosi d’alguna vacuna, mentre el 14% n’ha rebut les dues dosis

zentauroepp47684382 paraguas amarillos190409111525

zentauroepp47684382 paraguas amarillos190409111525 / TYRONE SIU

2
Es llegeix en minuts

Hong Kong podria llençar a les escombraries milions de dosis de vacunes contra la Covid-19 perquè s’acosta la seva data de venciment i molt poca gent s’ha inscrit per rebre-les, atesa la desconfiança de la població, ha advertit aquest dimarts una autoritat local.

L’excolònia britànica és un dels pocs llocs del món que va poder assegurar més que suficients dosis per inocular a la seva població de 7,5 milions d’habitants, però la desconfiança en el govern, combinada amb la desinformació a les xarxes socials i els escassos casos de contagi, han provocat un baix nivell de vacunació.

Aquest dimarts, un membre de la comissió del govern per a les vacunes ha advertit que els hongkonguesos «només tenen una finestra de tres mesos» abans del venciment del primer lot de vacunes de Pfizer-BioNTech.

«Aquestes vacunes tenen data de venciment», ha advertit a la ràdio RTHK Thomas Tsang, excontralor del Centre de Protecció de la Salut.

«No poden ser utilitzades després de la data de venciment i els centres comunitaris de vacunació de BioNTech deixaran d’operar al setembre, com estava previst», ha afegit.

Fins ara només el 19% de la població de la ciutat ha rebut una dosi d’alguna vacuna, mentre el 14% n’ha rebut les dues dosis.

Fins i tot entre els treballadors de la salut hi ha dubtes per rebre les vacunes. L’Autoritat d’Hospitals de la ciutat va revelar aquest mes que només un terç del personal s’ha vacunat.

Hong Kong va rebre 3,26 milions de dosis de vacunes de Pfizer-BioNTech, però només se n’han injectat 1,23 milions.

Les altres es mantenen sense utilitzar i han de ser emmagatzemades a temperatures ultrabaixes i tenen un termini de venciment de sis mesos.

L’advertència de les autoritats de Hong Kong es dona en moments que altres regions del món, particularment els països de menys ingressos, corren a la recerca de vacunes per combatre forts brots de Covid-19.

Notícies relacionades

Sis governants de l’Amèrica Llatina i el Carib van demanar aquest dilluns a la comunitat internacional accés equitatiu a les vacunes i que els països rics comparteixin els excedents.

Van subscriure la petició Alberto Fernández, president de l’Argentina; Carlos Alvarado, president de Costa Rica; Andrés Manuel López Obrador, president de Mèxic; Andrew Michael Holness, primer ministre de Jamaica; Luis Alberto Arce Catacora, president de Bolívia; Guillermo Lasso Mendoza, president de l’Equador, i Luis Alberto Lacalle Pou, president de l’Uruguai.