Solidaritat

#GraciasLuna, el recolzament a la voluntària de la Creu Roja que va consolar un immigrant a Ceuta

Les xarxes recolzen la noia després de rebre insults racistes i xenòfobs

#GraciasLuna, el recolzament a la voluntària de la Creu Roja que va consolar un immigrant a Ceuta
2
Es llegeix en minuts

L’arribada d’immigrants a Ceutaha deixat imatges del drama humà que difícilment deixen indiferent. Entre aquestes, la del guàrdia civil salvant un nadó de morir ofegat al mar i la d’una noia voluntària de la Creu Roja abraçant un jove desconsolat després de creuar el pas fronterer. Si la primera es va emportar l’aplaudiment generalitzat, la segona va provocar amenaces i insults racistes i xenòfobs, cosa que ha portat la dona a restringir l’accés a les seves xarxes socials. En paral·lel, contra aquest odi, una allau de recolzaments, encapçalats, com no podia ser de cap altra manera, per la mateixa organització humanitària.

Notícies relacionades

Luna, mostolenya de 20 anys que estudia un grau en Integració Social i està de pràctiques a Ceuta, va reconèixer a la cadena SER sentir-se molt desbordada. «Està sent una experiència molt dura», va explicar, sobre la situació migratòria. Així mateix, a través d’un vídeo publicat al seu compte de Twitter, va reconèixer: «No crec en cap Déu, però estic segura que si visqués les situacions que ha viscut aquesta gent ho faria». A TVE, va restar importància al seu gest: «Només li vaig fer una abraçada». Després d’aquest recolzament, no vol atendre els mitjans de comunicació perquè considera que «fer una abraçada a algú que demana socors és el més normal del món».

Contra les veus que l’han insultat, moltes més, anònimes i públiques, combaten aquest odi a les xarxes mostrant el seu recolzament a la jove amb l’etiqueta #GraciasLuna.