Col·laboració desinteressada

Seat obre el seu ‘vacunòdrom’ per al Baix Llobregat

  • La marca també compta amb els camions de l’equip Cupra habilitats per desplaçar-se a qualsevol punt d’Espanya.

Seat obre el seu ‘vacunòdrom’ per al Baix Llobregat
2
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les instal·lacions de Seat a Martorell s’obriran per a la vacunació dels habitants de la comarca del Baix Llobregat quan hagi conclòs la dels 15.000 treballadors de la planta automobilística. Seat també té a punt dos camions ‘motorhome’ per desplaçar equips sanitaris per diferents poblacions. Perquè s’obrin les portes del ‘vacunòdrom’ només falta l’immediat vistiplau per part del Departament de Salut com a centre associat per a la campanya de vacuna Covid-19.

El dijous 13 de maig, en virtut de l’acord de col·laboració arribat el 25 de febrer passat amb la Generalitat, Seat va començar a vacunar els seus empleats. El primer d’ells va ser un treballador de 68 anys que va rebre la primera dosi d’AstraZeneca. Aquesta setmana han arrencat amb la vacunació dels empleats de 50 a 59 anys, que reben les dosis de la vacuna de Moderna.

Durant les pròximes setmanes, els serveis mèdics i sanitaris de la companyia automobilística actuaran com a centre de vacunació per a la resta dels 15.000 empleats, que aniran passant per l’edifici que acollia anteriorment la mútua d’accidents de treball ubicat a l’exterior de la planta de Martorell. L’equip de la doctora Patricia Such, directora de Salut, Seguretat i Emergències de Seat, treballa perquè els 30 punts de vacunació estiguin a punt cada dia.

Una vegada s’hagi subministrat la vacuna a la plantilla, Seat està en condicions d’estendre l’activitat d’immunització contra el coronavirus a la resta de la població veïna al Baix Llobregat. Així ho van acordar amb la Generalitat i estan esperant a rebre l’autorització per incorporar-se com a centre de vacunació col·laborador associat del sistema de salut de Catalunya.

Els camions de Cupra

Seat ha posat a disposició de les autoritats sanitàries els camions i ‘motorhomes’ de l’equip de competició Cupra perquè es desplacin per carretera a qualsevol punt d’Espanya on siguin requerits per actuar com a centres de vacunació itinerants, sempre amb personal mèdic de la companyia.

La instal·lació compta amb quatre zones perfectament equipades per a l’administració de les dosis. Els empleats reben la convocatòria i es registren amb la seva targeta sanitària, igual que farien en un Centre d’Assistència Primària (CAP). El sistema del centre està connectat amb el Servei Català de la Salut a través de la base de dades de La Meva Salut, de manera que s’introdueixen totes les dades requerides per tenir-ho tot registrat.

Un membre del personal d’infermeria de Seat i un tècnic de prevenció associat per al recolzament informàtic administren la dosi i omplen les dades de cada pacient per introduir-los en el sistema. En només 15 minuts, els empleats entren per una porta i surten per l’altra. De cada vial de Moderna, per exemple, surten 11 dosis per administrar.

Sota custòdia

Notícies relacionades

A l’interior del recinte hi ha zones específiques per a l’espera després de l’administració de la vacuna, i equips d’emergència per resoldre qualsevol situació de reacció adversa poc probable. A tot estirar han atès algun mareig ocasional, però l’equip està preparat amb adrenalina i tot el necessari per actuar en cas de xoc anafilàctic. Les vacunes es recullen als centres de distribució amb camions de Seat i es guarden sota custòdia a la planta.

El fet que el centre de vacunació sigui fora del perímetre de la fàbrica permetrà que tothom de fora de la companyia pugui accedir-hi quan les autoritats sanitàries ho estimin oportú. L’empresa té previst habilitar carpes exteriors per fer més suportable l’espera de les persones que acudeixin a vacunar-se a Seat.