Menys ingressats i ucis

La pressió hospitalària baixa un dia més a Catalunya

El coronavirus prossegueix amb la seva tendència al descens i milloren tots els indicadors de referència

2
Es llegeix en minuts

Catalunya, amb la quarta onada del coronavirus en fase de control, continua millorant els indicadors i va clarament a la baixa. El risc de rebrot, que va caure ahir dels 200 punts, continua descendint avui i se situa en 191. La positivitat continua inferior al 5% (4,83%) i hi ha hagut 1.269 nous contagis en les últimes hores. Aquestes dades, fruit dels efectes positius de la vacunació, està afavorint que els hospitals comencin a notar un alleujament d’ingressos. Segons les dades actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el nombre de malalts de Covid hospitalitzats és de 1.227, un total de 54 menys que ahir, 410 dels quals estan greus a les ucis, 13 menys que la vigília.

El grup de recerca de la UPC Biocomsc confirma aquesta millora a través de les xarxes:

La velocitat de propagació del virus (Rt) baixa a 0,84, que suposa que cada 100 infectats contagien una mitjana de 84 persones. La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies (IA14) també descendeix a 227, quatre punts menys que el dia anterior.

Continuant amb les xifres, el coronavirus ha causat fins avui oficialment un total de 22.046 morts, 18 de les quals s’han comunicat en les últimes 24 hores.

Amb la millora de les dades de l’epidèmia i poc més d’un mes abans perquè comenci l’estiu, el Procicat va donar ahir llum verda al protocol per a una pròxima reobertura de discoteques, l’endemà d’aprovar un altre pla perquè els creuers puguin tornar als ports catalans en la temporada estiuenca.

Notícies relacionades

Les discoteques no tenen encara una data per a la reobertura, però de moment el Procicat ha fet un primer pas a l’aprovar el pla sectorial que estableix les condicions de seguretat per a totes les activitats recreatives musicals vinculades a l’oci nocturn, que inclou també sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals o karaokes.

Entre altres mesures per prevenir el contagi, el protocol estableix que els locals hauran de tenir sistemes d’identificació de les persones que entren i surten, per facilitar la traçabilitat dels assistents en cas de rebrot, i serà obligatori l’ús de mascareta excepte en el moment de consumir, una cosa que no es podrà fer dins de la pista de ball.