Naufragi mortal

Trobats 17 morts i tres supervivents en un caiuc al sud d’El Hierro

  • Un helicòpter de l’Exèrcit de l’Aire rescata les úniques tres persones que han sobreviscut al viatge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Disset persones han sigut trobades mortes en una embarcació de migrants que es trobava davant les costes de les Illes Canàries, segons ha informat aquest dilluns el servei de rescat marítim d’Espanya.

El bot ha sigut albirat a unes 265 milles nàutiques (490 km) al sud-est de l’illa d’El Hierro. A l’embarcació viatjaven tres persones més que han sobreviscut i han sigut rescatades per un helicòpter de l’Exèrcit de l’Aire, que ha traslladat els supervivents a l’illa d’El Hierro, on han rebut les primeres atencions, segons ha informat un portaveu de Salvament Marítim.

Els supervivents són dos homes, un en estat greu, i una dona. L’home en estat greu presenta una deshidratació severa i ha sigut traslladat a l’Hospital Universitari de les Canàries. Els altres dos ocupants, no tan greus, han sigut traslladats a l’Hospital de la Candelaria.

Tres ambulàncies del Servei d’Urgències Canàries esperaven l’arribada d’aquestes tres persones a les pistes de l’aeroport Tenerife Nord, en el qual va aterrar l’helicòpter del Servei Aeri de Rescat de l’Exèrcit de l’Aire que els va rescatar del caiuc que es trobava a la deriva a 490 quilòmetres de l’illa d’El Hierro.

Notícies relacionades

El caiuc amb els cossos es manté custodiat per un mercant fins que arribi aquest dimarts una patrullera de la Guàrdia Civil i de la guardamar Talía de Salvament Marítim, que procediran al seu trasllat fins a un port encara pendent de determinar.

La xifra de 17 morts confirmada de moment converteix aquest caiuc en la tragèdia més gran de la qual es té constància a les Canàries des de l’agost de l’any passat, quan la Guàrdia Civil va localitzar una altra barca similar amb quinze cadàvers a bord, sense cap supervivent, a uns 200 quilòmetres al sud de Gran Canària