Estafa reincident

L’estafa del ciclista: els Mossos alerten d’un mètode per robar bicicletes d’alta gamma

La policia recomana extremar les precaucions i desconfiar al sortir a passejar o a entrenar-se

L’estafa del ciclista: els Mossos alerten d’un mètode per robar bicicletes d’alta gamma
1
Es llegeix en minuts

Els Mossos han alertat a través de les xarxes sobre un mètode per robar bicicletes d’alta gamma que ja va ser detectat fa un parell d’anys, però que es repeteix. Aquests furts tenen un denominador comú: el lladre circula amb bicicleta i s’acosta a un ciclista, s’uneix a la ruta d’aquest i comença a conversar amb ell per guanyar-se la seva confiança. Es fa passar per entrenador personal, metge esportiu, especialista tècnic en bicicletes o, fins i tot, com a propietari d’una marca de roba esportiva.

Notícies relacionades

Quan s’ha establert una mínima relació de confiança, amb qualsevol excusa proposa a la víctima desviar-se un moment de la ruta abans de continuar. Quan aquest accepta apareix en escena una segona persona que simula ser la seva dona o un amic. Aquest demana a la víctima provar la bicicleta i, una vegada hi ha pujat, els dos lladres fugen en bici.

La policia també té constància que, en alguns casos, els delinqüents han exhibit una arma blanca per intimidar els ciclistes i aconseguir robar-li la bicicleta o han recorregut a la violència i a l’agressió per aconseguir l’objectiu. .