Dades positives

El coronavirus continua baixant i avala la desescalada a Catalunya

Descendeixen tant la xifra de persones ingressades com la de pacients en estat crític

El coronavirus continua baixant i avala la desescalada a Catalunya
Es llegeix en minuts

Els indicadors epidèmics milloren per sisè dia consecutiu a Catalunya, on la pressió hospitalària disminueix lentament, amb un progressiu descens de persones hospitalitzades per coronavirus i d’ingressos a les ucis, mentre la velocitat de propagació del virus (Rt) segueix per sota d’1, cosa que significa que el virus es contrau i està en recessió. Això ha permès que Catalunya obri la mobilitat dilluns per tot el territori i que els alumnes de batxillerat puguin tornar a les classes presencials.

Segons les dades actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el número d’hospitalitzats aquest dijous és de 1.611, 39 menys que el dia anterior, 494 dels quals estan a l’uci, tres menys que la vigília, una xifra encara molt alta de pacients greus que els metges confien que vagi disminuint en els pròxims dies.

En recessió

La velocitat de propagació de la Covid (Rt) descendeix per sisè dia consecutiu i s’ha situat en 0,97, una centèsima menys que la vigília, cosa que indica que el virus ja no creix i que cada 100 infectats contagien una mitjana de 97 persones.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, també continua baixant i és de 267 punts, 5 menys que ahir. 

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia, a finals de febrer del 2020, el número total de casos confirmats a Catalunya per tota mena de proves és de 635.427, 2.257 dels quals es van diagnosticar ahir. En les últimes hores s’han notificat quatre morts per Covid.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i tests d’antígens, se situa en el 6,24%, encara per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.