L’ocupació a les ucis baixa per primera vegada en dues setmanes a Catalunya, malgrat l’augment de contagis

L’índex de rebrot segueix disparat i creix més de 30 punts, fins a 336

1
Es llegeix en minuts

La quarta onada de la Covid continua creixent a Catalunya, on en les últimes 24 hores s’han notificat 2.112 contagis i 19 morts. En la part positiva, l’alça de la tensió hospitalària es frena i descendeix l’ocupació de les ucis per primera vegada en diversos dies, així com la xifra de persones ingressades.

La velocitat de propagació del virus (Rt) continua creixent i avui s’ha situat en 1,31, setze centèsimes més que el dia anterior, fet que indica que el virus s’estén i que cada 100 infectats contagien una mitjana de 131 persones.

Els epidemiòlegs esperen que la velocitat de propagació continuï creixent durant tres o quatre dies més, fins a un índex d’1,36, per efecte de l’augment d’interaccions socials durant la Setmana Santa i que a partir del cap de setmana comenci a descendir, amb la qual cosa la quarta onada seria molt més atenuada que les anteriors.

El risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, s’ha disparat de nou fins als 336 punts, 32 més que ahir. Quant als ingressos, en són 27 menys que ahir, un total de 1.724 persones. I el nombre d’ingressats a les ucis, una de les grans preocupacions dels epidemiòlegs, baixa 511, set menys. La xifra segueix sent elevadíssima.

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia, a finals de febrer del 2020, el nombre total de casos confirmats a Catalunya per tota mena de proves és de 620.836, dels quals 2.112 es van diagnosticar ahir.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i test d’antígens, se situa en 7,22%, 23 centèsimes menys, però encara molt per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.