La lluita contra la pandèmia

La Universitat de Girona desenvolupa un mètode més barat i ràpid que les PCR

El nou sistema, un 90% més precís i un 25% més econòmic, permet analitzar 380 mostres cada 30 minuts

La Universitat de Girona desenvolupa un mètode més barat i ràpid que les PCR
1
Es llegeix en minuts

La Universitat de Girona (UdG) ha desenvolupat un nou mètode per detectar el coronavirus més ràpid i més barat que una prova PCR, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat. Aquest sistema permet analitzar 380 mostres nasofaríngies cada mitja hora. A més, mostra valors superiors al 90% en precisió, sensibilitat i especificitat i s’estima que el cost de les anàlisis seria un 25% inferior al dels PCR. Aquests factors són els que porten els investigadors a remarcar que aquest nou mètode és una «eina prometedora» per detectar el virus.

L’investigador principal del projecte, Pere Boadas-Vaello, ha explicat que fan falta «eines de diagnòstic i tria que permetin determinar ràpidament la presència del virus en la població» i que puguin realitzar-se «a com més gent millor». I aquest mètode s’ajusta a aquesta necessitat.

Notícies relacionades

La metodologia, publicada a ‘Frontiers in Medicine’, combina l’anàlisi química, l’estadística i la intel·ligència artificial per detectar la presència de la infecció en mostres orals.

El grup NEOMA de la UdG ha realitzat l’estudi en el marc del projecte finançat pel Fons Supera Covid-19 i ha comptat amb la participació d’experts d’altres universitats, com Eladia Peña i José Elías Conde, de la de La Laguna, o Esteban García, de l’Europea de Madrid.