Dosi única

Johnson & Johnson comença el subministrament de la vacuna Covid-19 a la UE

Se n’esperen 50 milions de dosis en el segon trimestre i 120 milions més en el tercer

Johnson & Johnson comença el subministrament de la vacuna Covid-19 a la UE
1
Es llegeix en minuts

Johnson & Johnson ha començat aquest dilluns a entregar la seva vacuna de dosi única Covid-19 a països de la UE, segons ha dit un legislador de la Unió Europea.

La companyia havia planejat inicialment començar les seves entregues a principis d’abril, però va retardar el llançament a causa de problemes de producció.

«Johnson & Johnson comença avui els enviaments de vacunes a la UE. Molt bones notícies», ha dit Peter Liese, un legislador de la UE del mateix partit que la cancellera alemanya Angela Merkel.

Notícies relacionades

La companyia nord-americana s’ha compromès a entregar a la UE a finals de juny 55 milions de dosis i 120 milions en el tercer trimestre, ha dit aquest mes el comissionat d’indústria de la UE, Thierry Breton.

«Més recentment, no era clar si aquesta promesa es mantindria. No obstant, 50 milions de dosis són segures» per al segon trimestre, va dir Liese, i va assenyalar que havia obtingut aquesta informació de la companyia i de la Comissió Europea, que coordina les converses amb la vacuna amb els fabricants.