Immigració

Localitzen un caiuc amb 11 morts a El Hierro

  • L’embarcació transportava diverses persones d’origen subsaharià i algunes van ser evacuades per un helicòpter de rescat.

1
Es llegeix en minuts

Almenys onze immigrants han mort en un caiuc localitzat per un pesquer a unes 120 milles al sud de l’illa d’El Hierro, segons han informat fonts de la Delegació del Govern a les Canàries.

El primer helicòpter de rescat que ha arribat a la posició de l’embarcació ha comunicat que bona part dels seus ocupants es troben en estat molt greu, i ha recollit diversos supervivents en estat crític per evacuar-los a l’illa de Tenerife.

Un segon helicòpter es dirigeix cap al caiuc per fer una segona evacuació a l’Hospital d’El Hierro, mentre continua navegant cap aquesta posició el vaixell de Salvament Marítim Salvamar Adhara.

Continuen arribant caiucs

Dijous passat l’embarcació Salvamar Alborán va haver d’escortar fins al port de Los Cristianos, al sud de Tenerife, un caiuc amb tretze immigrants subsaharians a bord, localitzat per un pesquer a 67 quilòmetres de la costa. Els ocupants de l’embarcació, tots homes, van rebre les primeres assistències a terra, tot i que tots presentaven un bon estat de salut. 

Salvament Marítim ha explicat que es va optar per navegar al seu costat, en lloc d’embarcar-los en la Salvamar, perquè es va considerar l’opció més segura, ja que l’estat de la mar era bo, els ocupants del caiuc semblava que estaven bé i el motor del caiuc funcionava sense problemes.

Solidaritat ‘reglamentada’

Notícies relacionades

Per mirar d’alleugerir la càrrega d’immigrants que estan rebent les Canàries, el portaveu del govern insular, Julio Pérez, va demanar la setmana passada a la resta de comunitats autònomes que poguessin acollir migrants que han arribat a les illes en pastera o caiuc (30.000 des que va començar la crisi a finals del 2019, dels quals en queden uns 6.000). També va demanar «reglamentar» la solidaritat perquè l’arxipèlag no estigui sol davant el fenomen migratori.

«El que sostenim –va insistir– és que l’atenció a la migració no és un problema de la regió fronterera i creiem que s’ha de reglamentar la solidaritat.