Primera víctima al Regne Unit

La família d’una possible víctima de la vacuna d’AstraZeneca demana a la gent que es vacuni

L’advocat Neil Astles va rebre la primera dosi el 17 de març i va morir en un hospital el 4 d’abril després de deu dies amb un fort mal de cap i pèrdua de visió

Una enfermera vacuna con AstraZeneca en el centro de atención primaria Casernes.

Una enfermera vacuna con AstraZeneca en el centro de atención primaria Casernes. / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La família d’un advocat britànic de 59 anys mort a causa d’una trombosi cerebral després de vacunar-se amb el preparat d’AstraZeneca (AZ) ha demanat a la gent que es vacuni per «continuar salvant vides» al Regne Unit.

Els reguladors britànics, després d’una anàlisi, van decidir ahir no recomanar AstraZeneca per als menors de 30 anys pel possible vincle entre la vacuna contra la Covid i uns trombes en gent jove.

L’advocat Neil Astles va rebre la primera dosi d’AZ el 17 de març i va morir en un hospital el 4 d’abril després de deu dies amb fort mal de cap i pèrdua de visió, segons informa aquest dijous el rotatiu ‘The Daily Telegraph’.

Astles és la primera persona identificada al Regne Unit com a possible víctima de l’efecte secundari de la vacuna.

La germana d’Astles, Alison, va declarar al ‘Telegraph’ que la família està «furiosa» però que vol que la població continuï vacunant-se amb AZ per evitar morts per Covid.

Segons Alison Astles, professora de Farmàcia a la universitat d’Huddersfield, el seu germà va ser «extremadament desafortunat» i va insistir que la gent ha de demanar atenció mèdica si experimenta continus mals de cap després de rebre la injecció.

Notícies relacionades

«Avui he utilitzat els meus coneixements com a farmacèutica per parlar amb la premsa per promoure la vacunació contra la Covid-19, malgrat el patiment de la meva família amb la vacuna d’AZ», va escriure Astles en el seu compte de Twitter.

Aquest matí, el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock va animar la gent a continuar vacunant-se contra la Covid-19 i va reiterar que és molt baix el risc de desenvolupar trombosi i va recalcar que els beneficis compensen els riscos.