El rebrot també cau

La Rt baixa d’un punt a Catalunya, però la pressió hospitalària no deixa d’augmentar

En les últimes hores han ingressat 100 persones més i hi ha 14 crítics més

La Rt baixa d’un punt a Catalunya, però la pressió hospitalària no deixa d’augmentar
1
Es llegeix en minuts

Les dades epidemiològiques de la Covid-19 a Catalunya continuen millorant, amb un nou descens tant de l’índex de rebrot de l’epidèmia com de la velocitat de propagació, tot i que també augmenta un dia més el nombre de persones hospitalitzades i les que es troben greus en les unitats de cures intensives. Els experts estan pendents de veure com evolucionen les dades després de l’augment de mobilitat d’aquests dies festius, així com esperen saber com quedaran les restriccions, un tema per al qual el Procicat ha demanat una mica més de temps.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) baixa d’un punt i se situa en 0,99, o sigui, que torna a estar en retrocés. Quant a l’índex de rebrot, també presenta un descens important, i passa de 269 a 233 punts. Aquest indicador mesura el creixement potencial de la pandèmia.

En les últimes 24 hores s’han confirmat 909 nous casos de coronavirus, i vuit defuncions, una de les xifres més baixes dels últims dies.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants en 14 dies (IA14) es manté també a la baixa i s’ha situat en 234.

La positivitat, és a dir, el percentatge de positius en proves PCR i test d’antígens, ha pujat de nou i està en 7,35%, per sobre del 5% que l’OMS assenyala com a llindar de control de l’epidèmia.