La lluita contra la pandèmia

Una notícia falsa porta milers de persones a anar a vacunar-se sense cita a Sevilla

  • L’incident, que serà denunciat, ha provocat aglomeracions i ha interferit en el procés de vacunació

Una notícia falsa porta milers de persones a anar a vacunar-se sense cita a Sevilla
1
Es llegeix en minuts

Una notícia falsa difosa a les xarxes socials ha provocat aquest dijous que unes 4.000 mil persones sense cita prèvia hagin acudit al punt de vacunació del centre esportiu universitari Sadus del barri de Los Bermejales, a Sevilla, segons ha informat la Junta d’Andalusia. La notícia falsa afirmava que els qui s’acostessin aquest Dijous Sant al centre del Sadus podrien ser vacunats tot i que no tinguessin cita, amb només demandar-ho.

Això ha provocat aquest matí una aglomeració de persones a les instal·lacions i que s’interfereixi en el procés de vacunació normal d’aquelles que estaven formalment citades, una cosa que és responsabilitat dels propagadors de la notícia falsa, segons han assenyalat aquestes fonts.

En aquest punt de vacunació, que aquest dijous per ser festiu havia sigut reforçat amb personal sanitari que havia d’estar de descans, avui hi havia citades 2.000 mil persones, en la seva pràctica totalitat majors de 80 anys.

Notícies relacionades

Les fonts han assegurat que els serveis jurídics del Servei Andalús de Salut (SAS) estan elaborant la denúncia contra els propagadors de la notícia falsa, per a la qual cosa compten amb nombrosos missatges de WhatsApp que han aportat moltes de les persones que han acudit aquest matí al punt de vacunació.

Igualment, els responsables de la Junta han felicitat la tasca exercida per la policia local de Sevilla i el personal de Protecció Civil per evitar els riscos que ha suposat aquesta acumulació imprevista de milers de persones.