Immunitzat

Neix a Eivissa el Bruno, el primer nadó d’Espanya amb anticossos contra la Covid

La mare, anestesista de Can Misses, es va vacunar en el tercer trimestre de l’embaràs

Neix a Eivissa el Bruno, el primer nadó d’Espanya amb anticossos contra la Covid
1
Es llegeix en minuts

El primer nadó d’Espanya amb anticossos contra la Covid es diu Bruno i és eivissenc. El petit va néixer el cap de setmana passat a l’Hospital Can Misses, que aquest matí mateix ha confirmat la seva protecció contra el virus, segons ha explicat la coordinadora obstètrica de Can Misses, Raquel Gascón. En el servei de Ginecologia feia uns dies que esperaven el resultat de la serologia, feta a l’Hospital Son Espases, a Mallorca, al sospitar que el nounat podria estar immunitzat ja que a la mare, anestesista del mateix hospital, la van vacunar en el tercer trimestre.

Notícies relacionades

«La mare té una taxa d’anticossos de més de 8.000. Està molt bé. I el nadó en té uns 5.000. Són taxes molt bones i confirmen que quan poses la vacuna del coronavirus en el tercer trimestre de l’embaràs això indueix que el nadó comenci a fabricar anticossos i que en el moment del part tingui uns nivells protectors contra la Covid», afirma la ginecòloga, que reconeix que, de moment, «és una incògnita» saber quant temps els duraran a tots dos, la mare i el nadó, els anticossos. Gascón destaca que en aquest moment la recomanació és vacunar les sanitàries embarassades amb dosi de Pfizer o Moderna. «AstraZeneca és compatible amb la lactància, però no hi ha prou estudis en embarassades», diu la coordinadora obstètrica, que demana a les embarasses que, quan els truquin per vacunar-se dins de la vacunació massiva, indiquin el seu estat, ja que «el lògic» seria que les derivessin a l’hospital per administrar-los Moderna o Pfizer.

Per a la serologia, es va agafar sang del cordó que, seguint el protocol de la conselleria balear de Salut per a les persones ja vacunades contra la Covid, es va enviar al laboratori de Son Espases, on ahir van confirmar que tenia anticossos. «També es podria fer una anàlisi, però punxar un nadó fa pena», comenta la ginecòloga, que assenyala que l’«ideal» seria poder repetir aquesta analítica d’aquí uns mesos per veure si es manté el nivell d’anticossos.