Pas d’antígens des de la placenta

Neix el primer nadó amb anticossos al coronavirus

El nounat va néixer amb immunitat a la Covid-19, després de l’administració a la mare de la vacuna Moderna a les 36 setmanes de gestació, sense prèvia infecció del virus

El consolat dEspanya a Kíev comença a inscriure els nadons nascuts mitjançant ventres de lloguer

El consolat dEspanya a Kíev comença a inscriure els nadons nascuts mitjançant ventres de lloguer

1
Es llegeix en minuts

Un grup de científics de la Universitat Atlàntica de Florida han informat del primer cas d’un nounat amb immunitat la Covid-19, després de l’administració a la mare de la vacuna Moderna a les 36 setmanes de gestació, sense prèvia infecció del virus, segons consta l’estudi publicat a ‘medRxiv’ i reproduït per ‘Redacción Médica’. El lactant va néixer amb immunoglobulines IgG, un dels cinc anticossos que l’organisme fabrica per defensar-se de patògens.

Els investigadors expliquen que van prendre una mostra de sang del cordó umbilical immediatament després del naixement i abans de la sortida de la placenta amb 0,5 ml extrets per al sèrum, el qual el van enviar per a la prova d’anticossos contra la proteïna Spike del SARS-CoV-2.

Després, «la mare que ha estat alletant exclusivament, va rebre la segona dosi de la vacuna de Moderna durant el període postpart, segons el cronograma del protocol de vacunació de 28 dies», segons detalla la publicació.

El resultat va ser la detecció d’anticossos de sang immunoglobulina G a un nivell d’1,31 unitats per mil·lilitre. «Aquest immunoassaig d’electroquimioluminiscència (Eclia) utilitza una proteïna recombinant que representa el RBD (domini d’unió al receptor) de l’antigen S per a la determinació quantitativa d’anticossos contra el SARS-CoV-21», argumenten els experts.

Pas d’anticossos Covid-19 per la placenta

Notícies relacionades

Els investigadors assenyalen que la vacunació materna contra la grip i la TDaP (tètanus, diftèria, tos ferina) ha sigut «ben estudiada» en termes de seguretat i eficàcia per a la protecció del nounat mitjançant el pas d’anticossos per la placenta i que esperen que contra la Covid-19 passi el mateix.

«Hi ha una necessitat important i urgent d’investigació respecte a la seguretat i eficàcia de la vacunació contra el SARS-CoV-2 durant l’embaràs. No obstant, encara es desconeix l’eficàcia protectora en els nounats i el moment ideal de la vacunació materna; es necessiten, per exemple, més estudis per quantificar la quantitat i durada d’anticossos neutralitzants virals presents en els nadons», sentencien els autors.