Després d’assajos clínics

Pfizer assegura l’eficàcia del 100% de la seva vacuna en adolescents d’entre 12 i 15 anys

La companyia sol·licitarà una llicència d’ús d’emergència als Estats Units perquè el fàrmac pugui començar a inocular-se abans del pròxim any escolar

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Directius de Pfizer Inc i BioNTech van assegurar dimecres que la seva vacuna Covid-19 és segura i eficaç i va produir respostes sòlides d’anticossos en nens de 12 a 15 anys, aplanant el camí perquè sol·licitin una autorització d’ús d’emergència als EUA en setmanes.

Pfizer espera que les vacunes per a aquest grup d’edat puguin començar abans del pròxim any escolar, va dir Albert Bourla, president i director executiu de Pfizer, en un comunicat.

La vacuna de Pfizer ja està autoritzada per al seu ús en persones a partir dels 16 anys. El nou estudi ofereix la primera evidència de com la vacuna també funcionarà en adolescents en edat escolar.

En l’assaig, de 2.260 adolescents de 12 a 15 anys, hi va haver 18 casos de Covid-19 en el grup que va rebre una injecció de placebo i cap en el grup que va rebre la vacuna, cosa que va resultar en una eficàcia del 100% en la prevenció de Covid-19, segons van explicar les companyies en un comunicat.

La vacuna va ser ben tolerada amb efectes secundaris similars als observats entre les persones de 16 a 25 anys en l’assaig d’adults. No va enumerar els efectes secundaris per al grup més jove, però les reaccions de l’assaig d’adults, en general, van ser de lleus a moderats i van incloure dolor al lloc de la injecció, mal de cap, febre i fatiga.

El director executiu de l’empresa alemanya BioNTech va indicar que els resultats que mostraven una alta protecció per als adolescents eren «molt encoratjadors ateses les tendències que hem vist en les últimes setmanes en relació amb la propagació de la variant del Regne Unit B.1.1.7». 

La vacuna de BioNTech/Pfizer es basa en la tecnologia ARNm i va ser la primera vacuna contra la Covid-19 aprovada als països occidentals a finals de l’any passat. 

Notícies relacionades

Tant els Estats Units com la Unió Europea n’han aprovat l’ús per a persones més grans de 16 anys. 

Des d’aleshores, s’ha utilitzat en milions d’adults en més de 65 països.