Bacallà amb pèsols i cues de gambes
Josep Lluís Asensio des de Barcelona ens delecta amb aquest bacallà amb pèsols i cues de gambes per llepar-se els dits
Bacallà amb pèsols i cues de gambes
Per a dues persones. Ingredients:
Per a dues persones. Ingredients:
Mitja ceba gran blanca
4 alls
300 grams de pèsols extrafins
4 lloms de bacallà -350 grs de cues de gambes pelades
Oli d’oliva
Vi blanc
Elaboració:
Notícies relacionadesElaboració:
Posem aigua a bullir en una olla i oli a escalfar en una paella. Quan l’aigua comença a bullir llancem els pèsols, els deixem uns sis minuts si estan congelats, i retirem.
Tallem la ceba i l’escalfem a la paella a foc mitjà, amb sal perquè es posi daurada, i l’apartem del foc perquè es mantingui la ceba calenta.
En una altra paella, posem a escalfar tres cullerades soperes d’oli i llancem els quatre alls tallats a dauets. Daurem els alls a foc mitjà (sense que es cremin), els retirem i els reservem juntament amb la ceba.
A la paella amb el mateix oli en què hem daurat els alls fregim les cues de gambes, uns 8 o 10 minuts si estan congelades (5 si no ho estan). En els últims minuts, pugem el foc al màxim i llancem 20 cl de vi blanc.
Quan el vi s’hagi evaporat, retirem i ajuntem les gambes amb la ceba i l’all que estan reposant.
Aprofitem la mateixa paella on hem cuinat les gambes, llancem una mica més d’oli i hi escalfem els quatre lloms de bacallà durant quatre o cinc minuts per cada costat, segons el gruix.
Quan estiguin els lloms de bacallà, apaguem el foc i llancem per sobre tot el que havíem reservat abans: els pèsols, la ceba, l’all i les gambes. Tapem i deixem reposar uns tres minuts abans de servir.
Una alternativa a aquest pla és substituir els pèsols per arròs, preferiblement basmati. Perquè quedi més solt, es remulla abans de posar a bullir durant 11 minuts. La resta d’elaboració de la recepta és la mateixa.
Josep Lluís Asensio / Barcelona
Temes:
- Seguretat viària El Govern posa en marxa una campanya per reduir la sinistralitat de les motos
- Col·lectius vulnerables Catalunya inicia la reobertura de menjadors escolars a l’ESO
- Receptes rodones La recepta definitiva per fer les millors mandonguilles casolanes
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- CORRUPCIÓ AL PP La Fiscalia demana l'arxiu de les actuacions contra Gallardón per la compra d'Inassa en el 'cas Lezo'
- Tribunals Detinguda per ordre de l’Audiència Nacional l’exmilitant socialista Leire Díez
- Figura influent Robe Iniesta, poeta salvatge i l’ai al cor que va revolucionar el rock en castellà al capdavant d’Extremoduro
- Entrega del guardó La filla de María Corina Machado agraeix el Nobel de la pau: «Si volem tenir democràcia, hem d’estar disposats a lluitar per la llibertat»
- Radiografia de l’educació superior Navarra, Madrid i Catalunya tenen les universitats públiques més cares
- SANCIONAT A EUROPA Flick gestiona amb tacte les «petites decepcions» de Lamine Yamal
