En un autocar

Detinguts a la Jonquera 31 romanesos per justificar el viatge amb PCR falses

Des de mitjans de mes es tenien informacions de l’existència de possibles falsificacions

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera (Girona) 31 ciutadans que viatjaven a Romania en un autocar i que van justificar el viatge amb certificats PCR presumptament falsos, segons un comunicat aquest dilluns. Des de mitjans del mes març es tenien informacions de l’existència de possibles falsificacions, ha informat la Policia.

La investigació es va iniciar a Girona, quan els cossos policials francesos van avisar que ciutadans que viatjaven cap a la resta d’Europa «estarien presentant informes de resultat negatiu de les proves de PCR, exigides per les autoritats franceses per accedir al seu país, falsificades».

El matí del divendres 26 de març van parar un autobús amb destinació a Romania, i els viatgers presentaven un certificat de PCR presumptament fals, en què figuraven com a realitzats en diversos laboratoris espanyols.

Notícies relacionades

Els agents van confirmar amb els laboratoris que o el codi no corresponia a l’emissor o estava associat a una altra persona, i van detenir les 31 persones de l’autobús com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de documents.

Després de declarar en dependències policials, van ser posats en llibertat, a l’espera de passar a disposició judicial.