Entre avui i dimecres

Brussel·les connectarà més de 300 companyies per accelerar la producció de vacunes

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea (CE) celebrarà aquesta setmana un esdeveniment en línia per connectar empreses vinculades a diferents fases de la producció de vacunes a la Unió Europea (UE) amb l’objectiu resoldre els obstacles que enfronten a l’hora de manufacturar aquests fàrmacs.

La cita, va assenyalar la CE en un comunicat, «pretén accelerar les connexions entre els productors de vacunes i les empreses de serveis, com les organitzacions de desenvolupament i fabricació per contracte, l’ompliment i l’acabat, els productors d’equips i altres, amb vista a millorar la planificació de la producció actual i futura de vacunes a Europa».

Brussel·les calcula que més de 300 empreses de 25 països europeus participaran en aquest esdeveniment, que es desenvoluparà aquest dilluns i aquest dimecres i començarà amb l’establiment de contactes entre empreses a l’àrea de la producció de matèries primeres, la fabricació, l’acoblament i la formulació i l’ompliment i acabat de les vacunes.

Guies per a empreses

Dimecres es dedicarà a «assegurar les connexions amb els possibles proveïdors» de tot el procés de producció, incloent empreses entorn de l’envasament, l’emmagatzemament, l’enviament i la distribució, i a la producció d’accessoris com xeringues i vials.

La CE ha donat guies a les empreses per assegurar que els intercanvis entre empreses es realitzen complint la normativa de competència de la Unió Europea, específicament quant als monopolis.

«La cooperació per combinar actius complementaris i augmentar la capacitat de les vacunes pot ser decisiva per accelerar la vacunació dels ciutadans europeus i superar el brot», va afirmar la vicepresidenta de la Comissió Europea, Margrethe Vestager.

Notícies relacionades

També el comissari de Mercat Interior, Thierry Breton, va assegurar que l’esdeveniment intentarà «aprofitar millor la capacitat (de producció) existent i crear noves capacitats a tot Europa» a través del foment de noves connexions a la cadena de valor.

El mateix Breton està liderant una iniciativa perquè les empreses europees entorn de la producció de vacunes «treballin juntes per evitar colls d’ampolla», amb vista que el segon trimestre de l’any sigui l’impuls clau per aconseguir l’objectiu de vacunar el 70% de la població adulta per al final de l’estiu.