Accident a Freginals

Cinquè aniversari de l’accident en què van morir 13 ‘erasmus’ de la UB

  • La universitat diposita roses blanques al jardí de l’edifici històric en record de les víctimes

  • Els morts tornaven de les Falles de València quan l’autocar on viatjaven va sortir de la carretera a la localitat tarragonina

Cinquè aniversari de l’accident en què van morir 13 ‘erasmus’ de la UB
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat de Barcelona (UB) va commemorar aquest dissabte el cinquè aniversari de l’accident de Freginals, un sinistre en el qual van morir 13 estudiants ‘erasmus’ quan l’autocar en el qual viatjaven va sortir de la carretera a la localitat tarragonina de Freginals. Mig centenar d’alumnes de fins a 20 nacionalitats diferents tornaven a Barcelona després d’una estada a València, on havien passat uns dies per les Falles.

El rector, Joan Guàrdia, i la vicerectora d’Estudiants i Participació, Marta Ferrer, van homenatjar les víctimes dipositant 13 roses blanques sobre la pedra de Montserrat gravada amb la data de l’accident que hi ha al jardí de l’edifici històric, a uns passos de la magnòlia i els 13 boixos plantats en honor dels estudiants.

Notícies relacionades

«Avui és un dia profundament trist per a la Universitat de Barcelona. El 20 de març del 2016 es va truncar la vida de les famílies de 13 estudiants que havien vingut amb una beca Erasmus i que van morir en un tràgic accident. En el cinquè aniversari de la seva mort, volem tenir un record especial per a les víctimes i acompanyar les seves famílies en el sentiment», va lamentar Guàrdia.

A més d’aquesta ofrena floral de la UB, el rector assistirà a una missa en homenatge als estudiants organitzada pel Consolat d’Itàlia a Barcelona a l’església de Santa Anna, acompanyat del vicerector de Política d’Internacionalització, Markus González Beilfuss.