Menys ingressats

Lleu repunt dels indicadors a Catalunya, però el nombre de morts baixa fins a 12

En les últimes hores s’han detectat un miler de casos nous

1
Es llegeix en minuts

La corba epidèmica de la tercera onada a Catalunya està arribant als seus nivells més baixos, tot i que les dades d’aquest dimarts mostren un lleu repunt dels indicadors. El risc de rebrot (EPG) està en 180 (tres punts més que ahir), xifres similars a les del final de la segona onada a principis de desembre, i l’RT passa de 0,93 a 0,95, cosa que marca que el virus segueix en recessió (és així per sota d’un punt). Un dels indicadors que va en constant descens és el nombre de morts. En les últimes hores s’han notificat 12 morts.

Pel que fa a la xifra d’ingressats, després de pujar ahir avui torna a descendir. Un total de 1.494 persones es mantenen ingressades en hospitals catalans (55 menys), dels quals 432 estan en unitats de crítics (dos més).

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia el nombre total de casos confirmats per tota mena de proves sumen 576.348 d’infectats, dels quals 1.038 han sigut diagnosticats ahir. 

El grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (Biocom-SC) alertava diumenge de cert estancament en les dades en algunes regions, com a la Catalunya Central i la regió Metropolitana Nord, fins i tot es referia a un empitjorament.