Segons el fons d’inversió
Rússia anuncia que produirà la seva vacuna a Espanya i Sanitat diu no saber-ne res
Assegura també que ha tancat tractes per a la producció de la Sputnik V amb Alemanya, Itàlia i França

El Fons Rus d’Inversió Directa (RDIF) ha firmat acords amb Espanya, Itàlia, França i Alemanya per a la producció de la vacuna contra el coronavirus Sputnik V, segons ha informat l’agència Sputnik, al·ludint a un comunicat del director general del fons, Kiril Dmitriev. No obstant, el Ministeri de Sanitat s’ha afanyat a dir que no té constància que s’hagi formalitzat de moment cap contracte per a la fabricació a Espanya de la vacuna russa Sputnik, el desenvolupador de la qual continua buscant enclavaments a Europa per augmentar la seva capacitat de fabricació.
Així ho han informat a EFE fonts del departament que dirigeix Carolina Darias després que el Fons d’Inversions Directes de Rússia (FIDR) hagi informat aquest matí que «ja va assolir acords amb empreses d’Itàlia, Espanya, França i Alemanya per llançar la producció de la Sputnik V».
«El RDIF va arribar a acords amb companyies d’Itàlia, Espanya, França i Alemanya per llançar la producció de Sputnik V. Estan en curs les negociacions amb una sèrie de productors per incrementar la producció a la Unió Europea, el que «permetrà iniciar els subministraments actius de la vacuna russa al mercat europeu una vegada rebuda l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA)», ha assegurat Dmitriev.
A més, ha informat que el RDIF i els seus socis estan disposats a iniciar els enviaments als països de la UE que registrin la vacuna Sputnik V per compte propi. Aquesta vacuna, desenvolupada pel Centre d’Epidemiologia i Microbiologia Nikolai Gamaleia amb el finançament del RDIF i aprovada a Rússia l’11 d’agost del 2020, va ser la primera vacuna contra el coronavirus registrada al món i té una eficàcia del 91,6 per cent, d’acord amb els resultats dels estudis clínics.
El medicament ja es va registrar per a l’ús d’emergència a més de 50 països. La vacuna espera l’aprovació de l’EMA per ser utilitzada a la UE però alguns països europeus, com Hongria i Eslovàquia, ja la van autoritzar.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se