Milloren les dades

La xifra d’ingressats a Catalunya baixa de 1.500 per primera vegada en tres mesos

La majoria d’indicadors continuen descendint, tot i que de manera molt lenta

La xifra d’ingressats a Catalunya baixa de 1.500 per primera vegada en tres mesos
1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

La situació epidèmica i la pressió hospitalària milloren a Catalunya, tot i que el descens continua sent molt lent. Avui hi torna a haver dades optimistes. Per primera vegada des de mitjans de desembre, baixa de 1.500 el nombre d’ingressats per coronavirus. Aquest divendres es mantenen en hospitals catalans 1.470 persones, de les quals 465 estan en unitats de crítics, també una xifra molt inferior a les últimes setmanes, tot i que continua sent altíssima.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest divendres pel Departament de Salut, en les últimes hores hi ha hagut 1.452 nous contagis i s’han comunicat 26 morts més. Són xifres bastant similars a les dels últims dies.

Els responsables de Salut preveuen que aquest descens continuï els pròxims dies, però ahir van reiterar la crida a la prudència, i més davant el relaxament de les restriccions a partir de dilluns, quan es permetrà la mobilitat a tot Catalunya als grups de convivència. Aquest descens tan alentit es nota especialment en l’índex que mesura la velocitat del virus, l’Rt, estable en 0,92 des del dilluns 8 de març. Avui repeteix. És a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 92 persones, cosa que significa que la Covid continua en recessió. 

Notícies relacionades

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, cau de 196 punts a 189, un risc similar al que hi havia el 10 de desembre, fa tres mesos, quan va començar a pujar la corba epidèmica de la tercera onada.

La positivitat, és a dir, el percentatge dels PCRs i els tests d’antígens que donen positiu, és del 4,48%, menys que ahir (4,61), per sota del 5% que l’OMS estableix per considerar controlable la pandèmia.