Quatre positius més a la presó de Quatre Camins

  • Més de 250 professionals relacionats amb la presó esperen els resultats de les seves PCR

Quatre positius més a la presó de Quatre Camins
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Més de 250 professionals amb feines a dins o al voltant de la presó barcelonina de Quatre Camins esperen per a aquest dilluns els resultats dels tests PCR que els han practicat durant aquest cap de setmana, després del contagi de 82 interns per un brot de Covid en la seva variant britànica, explicat la setmana passada per EL PERIÓDICO.

Durant el cap de setmana han sigut detectats quatre nous contagis, al mòdul 4 i al mòdul 8, així com uns altres dos que tornaven de permís, un d’ells del la Secció Oberta. De moment no ha transcendit l’afectació de cap funcionari.

Els presos dels mòduls 4, 5, 8 i el pavelló de règim tancat de Quatre Camins inicien aquest dilluns la segona fase del seu confinament, en principi de deu dies, amb les visites i els moviments limitats, decidit la setmana passada per la direcció del centre davant l’extensió del brot.

La presó ha passat el cap de setmana sota un règim de vigilància sanitària reforçada. Si el normal en dies festius hauria sigut una guàrdia amb presència física d’un metge, una infermera en torn de 24 hores i quatre auxiliars, aquest cap de setmana la sanitat catalana ha augmentat l’equip amb un altre metge, dues infermeres i dos auxiliars més. 

Com a un hospital

Els presos positius estan aïllats a les seves cel·les, i periòdicament, i abillats amb EPIS, el personal sanitari els fa control de constants vitals, els proporciona medicació i comprova la regularitat dels seus tres àpats al dia. Cada pres rep visita sanitària tres vegades per jornada. L’ambient és tranquil intramurs, refereixen fonts penitenciàries.

L’equip ha hagut de ser reforçat davant la impossibilitat de derivar més malalts a les unitats Covid penitenciàries que la secretaria de Mesures Penals de la Generalitat ha organitzat a les presons de Puig de les Bases (Girona) i Brians 2 (Barcelona).

Notícies relacionades

Un dels interns afectats pel coronavirus ha hagut de ser derivat a l’hospital penitenciari de Terrassa davant un agreujament del seu estat, determinat per patologies prèvies i una avançada edat.

El centre tampoc és precisament jove: va ser inaugurat el 1989. De fet té el pavelló d’infermeria està seriosament afectat per obres de remodelació, i tot i així han hagut de ser enviats allà els malalts per apartar-los de la resta d’interns.

Temes:

Generalitat