Dispositiu dels Mossos

Dispositiu contra dues agències de viatges de Santa Coloma i Mataró per falses PCR negatives

  • Hi ha tres detinguts, un d’expedientat i una trentena de clients denunciats

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres responsables d’una agència de viatges de Santa Coloma de Gramenet i han expedientat el director d’una de Mataró per falsificar per 85 euros proves PCR negatives per a una trentena de clients, que també han sigut denunciats. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, han donat compte aquest divendres de l’operatiu policial i han agraït la col·laboració ciutadana per neutralitzar aquesta pràctica.

La policia va detectar fa unes setmanes a l’aeroport de Barcelona proves PCR negatives falses a fi de poder viatjar. Es va obrir llavors una investigació que ha portat a la detenció d’aquests individus. Els responsables de les dues agències de viatges utilitzaven documents oficials de laboratoris de Catalunya i suposadament els manipulaven amb les dades del client, canviant-ne les dates.

Segons ha detallat Molinero, les actuacions policials s’han portat a terme dimecres i dijous d’aquesta setmana en dues agències de viatges de Santa Coloma de Gramenet i Mataró, on s’ha denunciat també a la trentena de clients de les dues oficines, que havien pagat per una prova PCR falsificada perquè fos negativa de coronavirus i els permetés viatjar.

En el cas de Santa Coloma de Gramenet, va ser una trucada al telèfon d’emergències 112 la que va posar els Mossos d’Esquadra rere la pista d’una agència d’aquest municipi, que expedia certificats falsificats, per la qual cosa s’ha detingut els tres màxims responsables del comerç i s’ha denunciat 12 clients que van acceptar les proves falses. Aquesta agència disposava, a més, de diversos certificats a punt, amb codis repetits de proves legals, per ser utilitzades el pròxim mes de març.

Oferta de l’agència al client

Notícies relacionades

A Mataró, els Mossos van rebre la trucada d’un veí que els va alertar que havia anat a contractar un viatge i que li van oferir la possibilitat d’obtenir el certificat negatiu de la prova PCR a canvi de 85 euros. Els Mossos van acudir a l’agència en una inspecció administrativa i van comprovar que tenien 15 documents PCR falsificats a nom d’altres tants clients, que havien contractat algun viatge per a les pròximes setmanes, per la qual cosa també se’ls han denunciat, igual com al responsable de l’oficina.

Molinero ha demanat als ciutadans que extremin la precaució davant l’onada d’estafes detectades en els últims mesos vinculades a l’entrega de material de prevenció, sanitari i de vacunes, de les quals els consten 85 casos a Catalunya: 54 al gener i 31 al febrer.