La pressió hospitalària continua a la baixa a Catalunya, que suavitza les restriccions

Descendeix la xifra d’ingressats i l’ocupació de les ucis, tot i que la Rt continua pujant lleument

La pressió hospitalària continua a la baixa a Catalunya, que suavitza les restriccions
1
Es llegeix en minuts

Catalunya farà el dilluns 1 de març un petit pas endavant pel que fa a una lleu rebaixa de les restriccions, tot i que el marc epidemiològic continua indicant un alentiment en el descens. La velocitat de transmissió de la Covid, la Rt, continua aquest divendres per sobre d’un punt, cosa que propicia un augment de contagis. Com a dada positiva, la pressió hospitalària continua a la baixa.

Després de trencar aquesta barrera de la Rt d’un punt fa dos dies, probablement per l’extensió de les variants més contagioses (la britànica, principalment), aquest indicador se situa avui en 1,03, una centèsima més que ahir. No obstant, el risc de rebrot (EPG), que és l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, baixa després de cinc dies d’ascens i se situa en 269 punts (set menys).

Malgrat aquesta «estabilització» de la pandèmia, com qualifica la situació el responsable de Salut Pública Josep Maria Argimon, la positivitat, és a dir, el percentatge dels PCR i tests d’antígens que donen positiu, continua per sobre del 5% que l’OMS estableix per considerar-la controlable. El dia 14 havia descendit d’aquest límit. Avui està a 5,3.

Notícies relacionades

La dada significativa, reiterada els últims dies, és que la pressió hospitalària està disminuint. Els hospitals catalans tenen 1.786 malalts ingressats per Covid (38 menys que ahir), 562 dels quals (set menys) estan en ucis (públiques i privades).

Quant a nous contagis, des de l’inici de la pandèmia la xifra total ascendeix ja a 554.040, 1.777 dels quals s’han detectat en les últimes 24 hores. També s’eleva la xifra de morts, amb 22 de reportats des d’ahir, cosa que eleva a 20.060 les víctimes mortals d’aquesta pandèmia.