A Nou Barris

Maltractament animal a Barcelona: denunciada una botiga amb gossos malalts i cadàvers

La inspecció de l’establiment, Ladridos, va ser fruit de denúncies per part de compradors

Maltractament animal a Barcelona: denunciada una botiga amb gossos malalts i cadàvers
2
Es llegeix en minuts

Una inspecció a la botiga de cadells Ladridos, a Barcelona, ha detectat i ha denunciat «importants» incompliments al trobar animals malalts a la venda i 18 cadàvers al bagul congelador que no figuraven com a morts al llibre de registre de l’establiment.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Gestió i Protecció dels Animals, juntament amb la Guàrdia Urbana, han inspeccionat la botiga de cadells Ladridos, al districte de Nou Barris, per verificar les denúncies rebudes sobre presumpte tràfic irregular d’animals.

L’entrada dels inspectors a l’establiment ha revelat un total de 30 cadells de gos, 15 dels quals eren a la zona de venda; 12, a la zona de quarantena, i 2 d’hospitalitzats, i han detectat coronavirus caní en tres als boxs dels cadells a la venda, que ja s’han retirat de la zona.

Denúncies de compradors

Arran de les denúncies rebudes per part de particulars que han comprat cadells malalts, la inspecció ha tingut com a objectiu garantir que es compleixi tant la normativa d’instal·lacions com els requeriments de salut dels cadells a la venda.

Algunes de les normatives que l’equip d’inspecció ha tingut en compte són la prohibició de vendre cadells de menys de 8 setmanes, que no poden estar més de 3 setmanes a la botiga; l’obligació de vacunació i que, si estan malalts, se’ls ha de donar l’atenció veterinària que la seva condició requereix.

La Guàrdia Urbana ha obert diligències davant el fet que la veterinària veneçolana contractada per la botiga no té el títol professional convalidat a Espanya i no està col·legiada, per això no podia exercir la pràctica veterinària ni implantar els microxips identificatius als animals.

A més, al bagul congelador de l’establiment han localitzat 18 cadàvers de cadells de gos no registrats en dues bosses, unes de les quals tenia passaports dels animals perquè fossin cremats en la incineració, i la Guàrdia Urbana ha intervingut els passaports, que seran investigats.

Intervinguts dos cadàvers

Els inspectors han decidit intervenir dos dels cadàvers, als quals es portarà a terme una necròpsia per determinar la causa de la mort, i han traslladat un cadell hospitalitzat a un hospital oficial.

La tercera tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha remarcat que «els incompliments de l’ordenança ens porten a iniciar el procés sancionador i derivar l’expedient al servei de llicències de Nou Barris per cessar l’activitat».

Notícies relacionades

«Volem donar un missatge molt clar que a Barcelona perseguim tots els incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals, i que som molt contundents i clars en la seva aplicació, sabent que és una normativa molt valenta en la defensa del benestar animal», ha afegit Bonet.

L’Ajuntament de Barcelona ha previst fer un seguiment d’aquesta botiga i donar curs a les diligències i els informes que es deriven d’aquesta inspecció, i també ha organitzat noves inspeccions a fi de fer noves comprovacions.