A les 12.00 hores

Col·lectius feministes es concentren avui davant Igualtat contra les lleis trans i LGTBI

Protesten contra el «menyspreu» que, segons el seu parer, el ministeri exerceix contra les feministes

Col·lectius feministes es concentren avui davant Igualtat contra les lleis trans i LGTBI
1
Es llegeix en minuts

Diversos col·lectius feministes de Madrid, convocats per Espai Feminista Radical (EFR), es concentraran aquest dissabte a les 12.30 hores davant el Ministeri d’Igualtat per denunciar les conseqüències de les lleis d’identitat –llei trans i llei LGTBI– redactades pel departament d’Irene Montero i contra el «menyspreu» que, segons el seu parer, el Ministeri exerceix contra les feministes.

«La llei Montero pretén blindar l’autoidentificació registral del sexe», afirma l’EFR, que, segons el seu parer, és «un atac frontal als drets de les dones a Espanya» que «afectarà multitud d’àmbits com les mesures positives contingudes en la llei d’igualtat o, la recollida d’estadístiques veraces sobre la violència i la desigualtat estructural que pateixen les dones».

Notícies relacionades

També creuen que «vulnerarà la seguretat i la privacitat de dones en vestidors públics, refugis per a víctimes de violència sexual i masclista, mòduls femenins a les presons i residències de gent gran. Per no esmentar la total destrucció de l’esport femení, convertint-lo en esport mixt».

«Fer del gènere una identitat per llei és soscavar els assoliments històrics del feminisme. I criminalitzar la crítica a la identitat de gènere, com pretén el Ministeri a l’esborrany filtrat de llei LGTBI, significa criminalitzar el pensament feminista», denuncien.