Proposta del Ministeri d’Igualtat

La part socialista del Govern remarca que l’esborrany de la llei trans «només recull» els postulats Podem

270620 leytrans ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La part socialista del Govern remarca que l’esborrany de la llei trans elaborada pel Ministeri d’Igualtat és només la proposta del departament d’Irene Montero, però no la de l’Executiu de coalició. Segons aquestes fonts, el text només recull de moment els postulats d’Unides Podem i encara ha de ser estudiat per la resta de ministeris amb competències en el tema. Així, encara s’està «treballant per modificar-lo i que passi pel Consell de Ministres al més aviat possible», recalquen.

Aquesta futura llei fa mesos que és objecte de disputa al si de la coalició entre Unides Podem i el PSOE, amb la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, al capdavant, des que Montero va donar a conèixer el seu desig en la norma de la lliure determinació de gènere, una cosa que finalment ha inclòs i que diversos col·lectius feministes no comparteixen.

En concret, l’esborrany elimina la despatologització de la transsexualitat, cosa que permet el canvi de sexe sense necessitat de proves mèdiques o psicològiques, i recull com a únic requisit per al canvi al Registre Civil la «declaració expressa» de la persona.

Negociació Calvo-Montero

Notícies relacionades

La número dos de Podem pretén portar l’avantprojecte de llei al Consell de Ministres en la primera quinzena de febrer, si bé les fonts consultades avisen que el text encara no ha acabat de ser tramitat dins del Govern, perquè només ha passat per Igualtat, i «només recull els postulats d’Unides Podem».

L’equip de Montero negocia aquesta norma amb Calvo, en la seva qualitat de ministra de la Presidència, Memòria Democràtica i Relacions amb les Corts, per això encara pot tenir canvis abans de la seva aprovació. En aquest context, Calvo i Montero van tenir una reunió la setmana passada per analitzar la proposta d’Igualtat de la llei trans i també la llei LGTBI, que la ministra vol impulsar conjuntament al febrer.