La Rt puja una centèsima

Catalunya, pendent de revisar les restriccions, frena el descens del coronavirus

La pressió hospitalària continua molt alta, amb quatre ingressats en ucis més

Catalunya, pendent de revisar les restriccions, frena el descens del coronavirus
1
Es llegeix en minuts

El descens de la tercera onada de l’epidèmia s’alenteix a Catalunya. Ho adverteixen els investigadors del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i també, és clar, les dades de Salut. En les últimes hores l’índex de rebrot es manté estable i la velocitat de transmissió del virus puja una centèsima, i passa de 0,84 a 0,85.

En les últimes hores s’han detectat a Catalunya 1.862 casos nous, tot i que la pressió hospitalària baixa una mica, amb 2.117 ingressats (64 menys que ahir) , 616 dels quals estan en ucis, quatre més. Unes xifres que continuen sent molt elevades i que portaran els responsables de Salut a relaxar molt poc les restriccions a partir de dilluns, com ja han avançat.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dijous pel Departament de Salut, el risc de rebrot (EPG), l’índex del creixement potencial de l’epidèmia, es manté respecte a ahir en 274 –a partir de 100 es considera un risc alt, tot i que cal tenir en compte que no fa gaire dies estava en més de 500. 

Notícies relacionades

La xifra de morts des de la primera defunció per Covid a Catalunya, que va ser el 6 de març del 2020, ascendeix ja a 20.371 víctimes, 59 de les quals han sigut reportades en les últimes 24 hores. 

Des del primer cas diagnosticat a Catalunya, fa prop d’un any (el 25 de febrer del 2020), ja se n’han comptabilitzat un total de 540.908.