Judici a Gijón

El jesuïta acusat d’abusos sexuals a Astúries: «Estic bé, tranquil»

  • El religiós, que reconeix que va existir una relació quan ella tenia 16 anys, afronta vuit anys de presó per mantenir suposadament relacions amb una alumna de l’escola Inmaculada

El jesuïta acusat d’abusos sexuals a Astúries: «Estic bé, tranquil»
1
Es llegeix en minuts

El religiós acusat d’abusar sexualment d’una alumna de l’escola de la Inmaculada ha arribat aquest matí al Palau de Justícia de Gijón per afrontar els vuit anys de presó que li exigeix la fiscalia per un delicte continuat d’abús sexual. «Estic bé, tranquil», va expressar el jesuïta, Jorge Enríquez Muñoz a la seva entrada.

La vista oral, que va començar passades les deu del matí, se celebra a porta tancada per petició de la jove denunciant, que exerceix l’acusació particular. El religiós, segons ha expressat el seu advocat, Alberto Aldamunde, reconeix que va existir una relació sentimental consentida entre tots dos, però la situa temporalment quan la jove tenia 16 anys i no abans com sosté el Ministeri Fiscal.

Aquest cas de Gijón i d’altres succeïts en la història recent van portar la mateixa Companyia a demanar perdó públicament.

La denúncia per aquest cas va ser presentada el gener de l’any passat i va motivar que la Companyia de Jesús apartés immediatament el docent quan ja exercia en un altre centre de Logronyo.

Notícies relacionades

En el seu relat d’acusació, la Fiscalia afirma que el sacerdot, que ara té 51 anys, va començar a contactar amb l’alumna de l’escola de Gijón a través de les xarxes socials, on li deia que «no era de pedra», que l’estimava, i utilitzava les expressions com ara «princesa» i «solet» per dirigir-se a ella.

Entre els anys 2008 i 2009, quan la menor tenia 12 i 13 anys, quan l’acusat va continuar intimant amb ella, provocant trobades i dient-li que l’estimava i la desitjava, afegeix l’escrit de qualificació provisional presentat pel Ministeri Públic el mes de setembre passat. El Ministeri Públic afirma que el religiós acusat va mantenir les primeres trobades sexuals quan la menor tenia 14 i 15 anys i va arribar a mantenir relacions completes quan en tenia 17.