Ministeri d’Indústria

Espanya fabricarà almenys quatre vacunes de la Covid-19

  • El Govern treballa perquè n’hi hagi una cinquena, cosa que accelerarà la producció dels fàrmacs

Espanya fabricarà almenys quatre vacunes de la Covid-19
1
Es llegeix en minuts

A Espanya es fabricaran quatre vacunes contra el coronavirus, segons ha anunciat aquest dilluns la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha assenyalat que, a més, el Govern està treballant per tancar un cinquè acord amb una altra planta farmacèutica.

Maroto s’ha pronunciat així després d’una reunió de treball amb alcaldes de la zona est de Madrid a la seu de l’Ajuntament d’Alcalá de Henares (Madrid), on ha recordat que el futur sense Covid-19 està «cada dia més a prop» i que l’Executiu està treballant «incansablement» per aprofitar l’oportunitat que la indústria espanyola sigui «més competitiva i moderna».

En concret, Rovi està fabricant a Espanya la vacuna desenvolupada per Moderna; Insud Pharma fabricarà els vials de la vacuna d’AstraZeneca; Reig Jofre la vacuna de Janssen, i Biofabri realitzarà la producció industrial de l’antigen de la vacuna contra la Covid-19 de Novavax.

Notícies relacionades

«Això accelerarà la distribució d’aquestes vacunes a Espanya i estem treballant perquè n’hi hagi més, perquè el país està molt ben posicionat a la Unió Europea tant en la producció de principis actius com en les etapes finals de l’ompliment del medicament», ha remarcat la ministra.

Finalment, Moroto ha assenyalat que diversos ministeris ja estan treballant en la creació d’un passaport vacunal que permetrà que es produeixi una mobilitat segura tant dins d’Espanya com al si de la Unió Europea, on també s’està treballant en aquest aspecte.