13 detinguts i 10 ferits

Disturbis a Linares després de la pallissa de dos policies a un pare i la seva filla

  • Els vídeos que recullen la pallissa han provocat una concentració de repulsa i aldarulls al municipi

  • Els agents, que no estaven de servei i van ser arrestats divendres, han hagut de declarar des de la comissaria de Jaén

Disturbis a Linares després de la pallissa de dos policies a un pare i la seva filla
3
Es llegeix en minuts

Els disturbis que s’han produït aquest dissabte a la localitat de Linares (Jaén) en protesta per l’agressió ahir de dos policies nacionals fora de servei a un home i la seva filla de 14 anys a la terrassa d’un bar s’ha saldat amb un total de tretze detinguts, dos menors d’edat, i dinou policies ferits.

La gravetat dels fets ha portat el comissari en cap provincial de la Policia Nacional de Jaén i el d’Operacions a desplaçar-se aquesta nit a Linares per fer-se càrrec de la situació després que desenes de persones es concentressin durant hores davant la seu del Jutjat número tres de la ciutat, on al principi estava previst que declaressin els dos policies detinguts. La crispació popular havia anat creixent amb les hores al circular vídeos de la pallissa per les xarxes socials.

El pas a disposició judicial s’havia hagut de retardar fins a les cinc de la tarda pel nou ingrés a l’hospital d’una de les víctimes per lesions a la còrnia, a qui la jutge volia prendre declaració, segons fonts policials. La titular del Jutjat número tres de Linares, per seguretat, ha decidit el trasllat dels dos agents a la comissaria de Jaén on aquesta nit encara continuaven prestant declaració per videoconferència, tal com es fa en altres detencions en els últims mesos per la crisi sanitària.

La tensió al carrer ha augmentat fins a derivar en enfrontaments amb la policia, destrosses de contenidors i fins i tot d’un vehicle de la policia local, que s’han saldat amb tres detencions. A través de les xarxes s’ha organitzat també una concentració de repulsa per la pallissa davant la comissaria de Linares, informa Efe.

Expedient i sancions

Els dos policies que van ser detinguts divendres són un agent i un subinspector de la Policia Nacional, que presumptament van agredir un home i la seva filla a una terrassa d’un bar de la localitat, quan estaven fora de servei, mentre eren gravats per diversos testimonis que van difondre els vídeos a través de les xarxes socials.

El ferit va ser ingressat a l’Hospital San Agustín de Linares amb lesions al nas i la còrnia, i també va resultar ferida, tot i que de menor gravetat, la seva filla de 14 anys.

Al material audiovisual es veu com diversos homes comencen a colpejar i empentar en ple carrer un altre home, que acaba caient a terra, sent víctima de diversos cops i contusions.

La Direcció General de la Policia (DGP) ha obert un expedient disciplinari en el qual es determinaran les sancions que corresponguin als dos policies, als quals ja es va retirar l’arma i la placa. Aquests «hauran de respondre tant al jutge en l’apartat penal com davant la Policia Nacional pels lamentables fets que han succeït», segons han assegurat fonts de la Policia.

Fins a Linares es van desplaçar divendres des de la Comissaria Provincial de Jaén diversos agents, un d’ells cap de l’UDEF, perquè la instrucció del cas es desenvolupi de la forma més asèptica possible.

Notícies relacionades

La DGP ha lamentat i mostra «la seva més enèrgica condemna pels fets ocorreguts i per l’actitud d’aquests dos policies, que no representen la feina diària de servei públic dels homes i les dones de la Policia Nacional».

L’Ajuntament de Linares i partits polítics també han condemnat «enèrgicament la brutal agressió», mentre que han exigit «que s’actuï amb contundència contra una actitud que embruta la imatge d’un cos que sempre ha vetllat per la seguretat de la gent de Linares».