Programa social

La Fundació «La Caixa» destina 16,9 milions a 673 projectes socials el 2020

  • Unes 180.000 persones s’han beneficiat dels ajuts en plena pandèmia del coronavirus

1
Es llegeix en minuts

La pandèmia del coronavirus ha agreujat la situació social i econòmica de moltes persones en els últims mesos, especialment dels col·lectius més vulnerables. Per millorar la greu situació d’aquestes famílies, la Fundació «La Caixa» ha destinat 16,9 milions d’euros per tal de millorar les seves condicions de vida a través de 673 projectes socials que s’han dut a terme durant tot l’any 2020.

Així, més de 180.000 persones s’han beneficiat dels projectes seleccionats en el marc del Programa d’Ajuts a Iniciatives Socials, que té com a objectius principals la inclusió social i laboral, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida. Els projectes seleccionats dins del marc del programa de la fundació han suposat la contractació de 3.622 professionals experts en cada un dels àmbits d’actuació, així com també la participació de 16.376 voluntaris que han contribuït a l’èxit d’aquestes convocatòries.

Notícies relacionades

El director general de la Fundació «La Caixa», Antonio Vila, ha destacat l’esforç de les entitats col·laboradores per impulsar aquest tipus d’iniciatives i ha apostat per la continuïtat de l’entitat per reforçar aquest tipus d’ajudes. «El nostre compromís social és més necessari que mai perquè la pandèmia i les mesures per contenir-la tenen un impacte econòmic i social que està repercutint de manera directa en les persones més vulnerables», ha explicat el director, conscient de les dificultats que estan travessant moltes de les persones afectades per l’impacte econòmic de la Covid-19, entre ells l’atur o els ertos.

Ampliació per al 2021 

Ampliació per al 2021 Tot i que s’entreveuen fils d’esperança amb l’arribada de les vacunes, que ja s’estan començant a administrar, les necessitats socials creixents que es deriven de la crisi del coronavirus durant el 2021 persistiran per a les persones en risc o en situació de vulnerabilitat. La Fundació «La Caixa» és conscient d’això i per a aquest any ha decidit incrementar el pressupost d’aquest tipus d’ajudes fins als 22,8 milions d’euros. El termini de presentació de projectes per a la primera convocatòria del 2021 ja està oberta fins al 25 de febrer i té com a finalitat la Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a l’Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia.