Noves mesures

Els universitaris de primer curs podran tornar a les aules a Catalunya des de dilluns

El canvi respon a la necessitat d’afavorir la socialització dels alumnes que han començat uns nous estudis

Els universitaris de primer curs podran tornar a les aules a Catalunya des de dilluns
1
Es llegeix en minuts

Els campus universitaris de Catalunya podran reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau, segons les mesures aprovades ahir pel Procicat amb una vigència de dues setmanes prorrogables. Aquestes noves mesures entren en vigor a partir del dilluns 8 de febrer.

El Govern ha comunicat que es mantindrà el model híbrid per al curs 2020-2021 amb adaptacions en la presencialitat en funció de la situació epidemiològica i assistencial de Catalunya a causa de la Covid-19.

Cada estudiant de primer haurà de consultar amb el seu centre la seva situació, mentre que els cursos restants de graus i titulacions universitàries mantindran les mesures vigents des del 15 d’octubre, que limiten l’activitat presencial únicament a les pràctiques i avaluacions programades en aquesta modalitat.

Notícies relacionades

Aquesta nova mesura de presencialitat per als alumnes de primer «respon a la necessitat d’afavorir la socialització dels alumnes que han començat uns nous estudis, en la mesura que la situació epidemiològica ho permeti», ha assegurat la directora general d’Universitats, Victòria Girona.

Girona ha agraït als responsables de Salut Pública que hagin atès les peticions que ha expressat la comunitat universitària catalana. Respecte a la resta de cursos de graus universitaris i de titulacions, es mantenen les mesures que «cenyeixen l’activitat presencial únicament» a les pràctiques i avaluacions que s’hagin programat en aquesta modalitat.