A causa de la pandèmia

El carnaval de Sitges serà virtual

El Procicat ha desestimat la proposta municipal, que combinava actes en línia i presencials en diferents punts de la ciutat

El carnaval de Sitges serà virtual
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El carnaval de Sitges d’aquest any tindrà un format únicament virtual, després que el Procicat hagi desestimat la proposta municipal que combinava actes en línia amb altres de presencials amb aforament limitat, i que s’havien de desenvolupar en diferents punts del municipi.

Així ho ha explicat aquest divendres el consistori en un comunicat en el qual ha detallat que la Direcció General de Protecció Civil ha reduït la programació del popular carnaval als actes en línia i a algunes propostes d’ornament a la via pública.

«Hi ha un desànim generalitzat, perquè confiàvem que amb el treball previ l’aplicació de les mesures sanitàries i l’adaptació de les propostes podríem tenir un carnaval no tan diferent de com el coneixem», ha explicat la presidenta de la Comissió de Carnaval, Núria Escarp.

La presidenta ha lamentat que «tot el treball realitzat fins ara queda a res» i ha denunciat un «greuge comparatiu» entre la «cultura lucrativa, que està permesa, i la cultura popular, que pel que sembla no ho està».

En diferents equipaments de la ciutat

Per la seva banda, el regidor de Tradicions i Festes de Sitges, David Martínez, ha explicat que van adaptar els actes perquè aquesta festa tradicional molt popular a Sitges es podria celebrar en equipaments culturals amb totes les mesures de seguretat però, tot i així, «no ha pogut ser».

Notícies relacionades

La comissió municipal havia preparat un programa que incloïa el Concurs de Mestres Xatonaires, la gala Sitges Drag Show, el bingo per a senyores i «l’Arribació», en diferents equipaments de la ciutat.

«Malgrat tot, Sitges tindrà un carnaval amb propostes participatives per desenvolupar a l’interior de les cases, majoritàriament, tot i que també tindrà presència als carrers», ha assegurat el consistori, que pròximament donarà a conèixer la programació definitiva.