Nous terratrèmols de 3,6 i 4,3 sacsegen Granada

La regió registra des de dissabte passat i fins aquest dijous més de 80 tremolors a localitats de l’àrea metropolitana de la capital

Nous terratrèmols de 3,6 i 4,3 sacsegen Granada
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sèrie sísmica que registra Granada i la seva àrea metropolitana des del desembre passat i que la manté en alerta –especialment des dels últims cinc dies, en què s’han succeït fins a quatre terratrèmols de més de 4 graus de magnitud–, ha sumat aquest dijous a la tarda dues noves tremolors de 3,6 i 4,3 graus.

El primer sisme, amb epicentre a la localitat granadina de Santa Fe, com gairebé tots els d’aquest eixam sísmic, s’ha registrat a les 19.06 hores i ha sigut superficial –a un quilòmetre de profunditat–, cosa que ha contribuït que l’hagi notat la població, segons l’Institut Geogràfic Nacional i el centre d’emergències 112.

Mitja hores després de produir-se, el servei d’emergències havia rebut mitja dotzena d’avisos procedents de diferents punts de Chauchina, Maracena i Atarfe, municipis tots de l’àrea metropolitana, tot i que no hi ha constància de danys personals.

El segon, de 4,3 graus i epicentre també a Santa Fe i a cinc quilòmetres de profunditat, s’ha registrat a les 19.49 hores i s’ha notat amb més virulència.

Document

Notícies relacionades

Els registrats els últims dies de més magnitudel màxim ha sigut 4,5 graus– han causat alguns danys materials però no estructurals, fonamentalment relacionats amb esquerdes i la caiguda de runa i rajoles.

Són ja més de vuitanta les tremolors que, des d’aquest dissabte passat, mantenen amb por i incertesa una població de més de mig milió d’habitants a causa d’aquesta sèrie sísmica que podria allargar-se setmanes o fins i tot mesos, segons els experts, que consideren no obstant improbable que es hi hagi terratrèmols de més magnitud que els registrats fins ara per les característiques de la falla de Granada.