Sense aeroport

La línia R-2 de Rodalies, afectada aquest cap de setmana per obres a Sants

Els trens per via Vilanova reduiran la freqüència a dos trajectes per sentit a l’hora

1
Es llegeix en minuts

El servei de les línies R-2 de Renfe estarà afectat el 29, 30 i 31 de gener per les obres d’Adif a Sants.

Al tram sud, que circula entre l’estació de França de Barcelona i Sant Vicenç de Calders per Vilanova i la Geltrú, aquest divendres hi haurà dos trens per hora i sentit amb parada a totes les estacions i reforç en les hores punta. Dissabte i diumenge no hi haurà reforç.

Al tram nord, entre l’aeroport del Prat i l’estació de Maçanet-Massanes per Granollers Centre, durant els tres dies els trens començaran i acabaran el seu recorregut a l’estació del Prat, amb reducció de l’oferta habitual. Divendres es redueix al tram Castelldefels-Granollers Centre. Els viatgers amb origen o destinació a l’aeroport podran encaminar-se a la línia L-9 Sud del metro.

Durant aquestes afectacions, els bitllets de Rodalies seran vàlids per fer el transbord a les estacions de metro.

Obres a Sant Andreu

Adif, a través de la seva divisió d’alta velocitat (Adif AV), també ha iniciat les obres de construcció de la nova estació ferroviària de Sant Andreu Comtal, a Barcelona, per reformar l’estació, i afegir-hi noves actuacions de muntatge de via i electrificació, a més de control, comandament i senyalització.

Notícies relacionades

Els primers treballs consisteixen en l’execució dels 12 pilars que sustenten la coberta de l’edifici, el mur perimetral i els murs interiors, i també s’han col·locat els castellets dels ascensors i les escales que comuniquen el vestíbul amb les andanes, ha detallat. Les obres, que executa l’empresa Copcisa, compten amb un pressupost de 6.330.322,16 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució estimat d’11 mesos, mentre que els costos derivats de les actuacions d’urbanització de l’entorn els pagarà la Societat Barcelonina - Sagrera Alta Velocitat.

Les noves instal·lacions tenen la finalitat de substituir l’actual estació de Sant Andreu Comtal, per «oferir millors prestacions i una integració més gran de l’entorn», segons ha explicat l’organisme.