El coronavirus frena el descens a Catalunya i se superen les 700 persones en ucis

En les últimes hores s’han produït prop de 3.500 nous contagis

1
Es llegeix en minuts

Les dades del coronavirus a Catalunya no sorprenen els responsables de Salut, que ja fa dies que anunciaven que es dispararien els ingressos i les ucis, cosa que no obvia que augmenti la preocupació davant una possible saturació dels hospitals. Anem per aquest camí. Segons les dades comunicades aquest dimecres, Catalunya supera ja les 700 persones en ucis i ja hi ha 3.021 ingressats. I el que és pitjor, es frena el descens del virus, que fins i tot remunta mínimament.

Mentre segueix aquesta pressió sanitària, el pic de la tercera onada s’ha traslladat a les funeràries, on els morts per Covid ja superen els de la segona onada, que va tenir un màxim de 508 morts en una setmana, entre el 3 i el 9 de novembre del 2020. En les últimes hores s’han notificat 88 morts més.

Des de l’inici de la pandèmia, s’han diagnosticat mitjançant tots els tipus de proves un total de 491.097 casos positius de Covid a Catalunya, 3.447 dels quals s’han comunicat en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

Un dels principals indicadors per esbrinar com evoluciona l’epidèmia, la taxa que mesura la velocitat de propagació del virus (Rt), s’ha situat en 0,95, una centèsima més que ahir, però per sota de l’1 per quart dia consecutiu, cosa que apunta a un retrocés de la pandèmia, perquè cada 100 infectats contagien 95 persones de mitjana, tot i que no baixa tant com esperaven els epidemiòlegs amb les mesures restrictives actuals.

Un altre indicador important és el risc de rebrot (EPG), que mesura l’índex de creixement potencial de l’epidèmia, que s’ha situat en 590 punts, un més que ahir, i canvia la tendència empresa des de fa dies.