El coronavirus segueix en regressió a Catalunya, però les ucis van a més

En les últimes hores s’han notificat 2.778 contagis i 105 nous ingressos

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

L’evolució de la Covid millora a Catalunya, amb la velocitat de propagació per sota d’1, i una reducció contagis –2.778 contra els 3.809 reportats ahir–, tot i que els malalts en ucis continuen augmentant i se situen en 675, cosa que en suposa 16 més que el dia anterior. Els ingressos també es disparen i sumen 105 més que dissabte: ja són 2.958 les persones en hospitals per coronavirus.

Segons les dades actualitzades aquest diumenge, en les últimes 24 hores s’han notificat tres morts, una xifra gens habitual, però s’ha de tenir en compte que els caps de setmana no es reporten totes les defuncions.

Entre les dades positives, destaca el risc de rebrot, que baixa tímidament, de 603 a 601, i la velocitat de propagació, per sota d’1, en concret a 0,92, el setè dia consecutiu de reducció d’aquest paràmetre. 

Aquesta velocitat de contagi (Rt) suposa que cada 100 persones amb coronavirus en contagien 92, cosa que implica un descens del ritme de les infeccions.

Amb els 3.809 casos de coronavirus diagnosticats en les últimes 24 hores, el nombre de contagis reportats a Catalunya des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 479.195, mentre que 18.554 persones han mort per aquesta causa.

Notícies relacionades

El Departament de Salut de la Generalitat estima que, segons dades epidemiològiques, el 14 de febrer, data que es manté provisionalment per celebrar les eleccions catalanes, hi haurà entre 140.000 i 160.000 persones confinades per Covid i 700 més a les ucis dels hospitals.

Ahir, dissabte, Marc Ramentol, secretari general del Departament de Salut, va explicar els escenaris amb què treballa la conselleria per a la data de les eleccions. I va incidir que les dades d’evolució de la pandèmia confirmen que som «a l’altiplà» de la tercera onada, però que això no permet transmetre un missatge d’«optimisme» i «tranquil·litat» ni desdibuixa l’escenari apuntat pel seu departament per a la data de les eleccions si no s’accelera la propagació de la soca britànica, de la qual s’han detectat 39 casos a Catalunya, segons dades d’ahir. 24