Protesta veïnal

20.000 firmes per mantenir un mural feminista a Madrid

  • Si la petició no té èxit, l’obra serà esborrada després d’una iniciativa aprovada per Vox i avalada per PP i Cs

20.000 firmes per mantenir un mural feminista a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Un grup de veïns del districte madrileny de Ciudad Lineal han iniciat una petició a la plataforma change.org per demanar que no s’esborri el mural feminista del poliesportiu del barri de La Concepción on apareixen els rostres de diverses dones que han aconseguit grans fites al llarg de la història i han lluitat per la defensa dels drets humans. En concret, de les dones.

Si la iniciativa no té èxit, finalment el mural feminista ’La unión hace la fuerza’ serà esborrat per una iniciativa de Vox que va comptar amb el recolzament del PP i Ciutadans al ple del 21 de gener. «El mural va ser triat per les veïnes i veïns dins del programa municipal Compartint Murs el 2018. Es tracta d’un projecte comunitari i multicultural que s’ha convertit en un símbol d’Igualtat i Diversitat del nostre districte», exposen en la seva petició.

Frida Khalo, Valentina Tereshkova, Kanno Sugako, Rosa Parks, Federica Montseny o Angela Davis són una part de les protagonistes d’aquest mural. «Dones que van lluitar pels drets humans i que són un exemple històric en la lluita per la igualtat,» afegeixen els signants.

Notícies relacionades

La petició, que ja porta més de 20.000 vots, acaba demanant que es mantingui el mural on està, al·legant que és només un intent més per sotmetre la història de les dones. 

 

Temes:

Feminisme